Voetballers kunnen in Herfstvakantie techniek bijspijkeren

Algemeen

Voetballertjes trainen hun moves en skills tijdens de special

SCHIPLUIDEN - Een geweldige kans voor voetballers uit Delft en omgeving tussen de 7 en 14 jaar: op donderdag 22 oktober a.s. kunnen ze deelnemen aan een speciaal voor hen georganiseerde Techniekdag.

Evenals vorig jaar organiseert vv Schipluiden in samenwerking met Sportpartners een zogeheten Moves & Skills-dag. Onder begeleiding van deskundige Moves & Skills-trainers worden de deelnemers getraind op techniek (Skills) en oefenvormen (Moves). Daarnaast spelen ze wedstrijdjes in verschillende wedstrijdvormen (van één tegen één tot vier tegen vier). Deze dag is tevens één van de voorrondes voor de Nederlandse Techniek Kampioenschappen Moves & Skills. Per leeftijdscategorie mogen de beste techniekspelers op 1 november a.s. naar de landelijke finaledag op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Daar maken ze uit wie zich de beste Nederlandse Techniekspelers van 2009 in hun leeftijdscategorie mogen noemen. Ze mogen zelfs twee dagen op bezoek bij Manchester United en daar meetrainen met leeftijdsgenoten en een wedstrijd bezoeken. Maar dat is natuurlijk maar voor enkelen weggelegd. Meedoen aan de voorronde in Schipluiden is al een heel feest op zich. 

De techniektrainingen Moves & Skills zijn gebaseerd op de visie van René Meulensteen, assistent-trainer bij Manchester United. Met zijn techniektrainingen zorgde de Nederlandse trainer voor een revolutie in het Engelse voetbal. “Zwaartepunt is het oefenen op technische vaardigheden in één-tegen-één-situaties. In het voetbal maken die het verschil. Als je als voetballer technisch beter wilt worden en je nieuwe vaardigheden wilt aanleren, wordt je ploeg aan de bal steeds sterker,” aldus René Meulensteen. De kosten voor deelname aan deze unieke dag bedragen 40 euro, inclusief een leren voetbal, een Moves & Skills-shirt, een diploma, een trofee en een lunch. De inschrijving voor deze dag is inmiddels begonnen. Kom je uit deze regio, ben je tussen de 7 en 14 jaar oud en wil je meedoen? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier op www.moves-skills.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12