Veel animo voor meedoen aan Delftse Levende Etalagedag

Algemeen

Deze week maakte de organisatie van de Levende Etalagedag een promotiefilmpje met daarin een hoofdrol voor de etalagepop Aphrodite. (foto: Erik Jansen)

DELFT - De inschrijvingen voor de tweede Delftse Levende Etalagedag, op zaterdag 10 april a.s., stromen binnen. De organisatie heeft inmiddels al van 63 winkeliers en organisaties vernomen dat ze meedoen.

Onder de deelnemers bevinden zich veel ondernemers die ook vorig jaar hun etalage opleukten. Dit jaar doet echter ook een aantal ondernemers voor het eerst aan het evenement mee, zoals de Sleutelspecialist, Kapper Jaap, Mumpi's en Okido Kinderwinkel, maar ook Nota Bene en organisaties als de Mooi Weer Spelen. Nieuw is ook dat sommige straten dit jaar met thema’s werken. Het Vrouwjuttenland haakt in op het thema ‘Old’ en gaat met het thema Klassiek werken. Op de Oude Langendijk hopen de ondernemers en winkeliers een muzikaal feestje te bouwen, niet in de minste plaats om te vieren dat de weg na al die jaren eindelijk opengaat. Op de Binnenwatersloot gaan ze juist stoeien met het thema ‘Oud tegenover Nieuw’. “Dat zal ook bijzondere etalages opleveren”, denkt Barbara van Gelder, de artistiek matchmaker van de Levende Etalagedag. Het Doelengebied heeft volgens haar een primeur. “Hier zijn vergevorderde plannen om een mooi mozaïek te gaan maken. De buurtbewoners, de kunstenaars en de creatieve ateliers Jet Cre-Artzz, Atelier Zeven, Hotel de Plataan en Filmhuis de Plataan slaan hun handen ineen om hier iets bijzonders te gaan neerzetten. Alweer een creatieve broedplek”
Dit jaar doet niet alleen de binnenstad mee aan het door Elize Zwerver bedachte evenement. Ook de Buitenwatersloot heeft zich al enthousiast getoond. Van Gelder: “Van Poppedijn tot 't Stoffig Pakhuis zal het een bonte bedoening worden” Iedereen die zijn of haar etalage wil opvrolijken, verfraaien of met iets bijzonders oude en nieuwe klanten wil verrassen en verwonderen, kan zich nog inschrijven. Op zondag 21 maart a.s. is er een inspiratiedag bij de VAK gepland. ’s Ochtends worden de ondernemers hier geïnformeerd en geïnspireerd, ’s middags krijgen de etalageartiesten alle informatie over de Kick-off, over visagiemogelijkheden en over de locaties waar kleine workshops worden aangeboden. 

De organisatie van de Levende Etalagedag heeft deze week een promotiefilmpje gemaakt, dat vanaf dit weekend is te zien op www.delftselevendeetalagedag.nl. Alex Buurman heeft er een speciaal muziekje bij gecomponeerd, dat is ingezongen met de blues-achtige voice van Janneke van den Bos. De hoofdrol in het filmpje is weggelegd voor Aphrodite, de elegante etalagepop die dit jaar het model op het promotiemateriaal is. Ook zij zal op zaterdag 10 april in haar Delftsblauwe outfit tot leven komen. In de krant Delft op Zondag verschijnt ook dit jaar een speciale festivalkrant over de Levende Etalagedag met daarin alles wat je moet weten over de tweede editie van dit bijzondere Delftse evenement.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12