Delvenaar in Beeld: zondag 5 oktober

Algemeen

Gabriëlle van Blommestein (37), ondernemer

-Wat ben je hier aan het doen in de Jan Willem Frisostraat?
Ik was net even wat spullen aan het uitladen. Begin volgend jaar willen mijn man en ik hier onder onze woning een alternatieve cadeaushop gaan beginnen.

-Je komt oorspronkelijk uit de regio Den Haag, hoor ik?
Ja, dat klopt. We zijn dit jaar van Den Haag naar Delft verhuisd.

-Bevalt het hier?
Ik vind Delft zelfs leuker dan Den Haag. Delft heeft een beetje dat dorpse. Verder zie ik hier veel mooie gebouwen. Het is er leuker wonen, rustiger ook.

-Heb je van de week nog wat leuks meegemaakt?
Ik ben gisteren bij Carla Krutzen van de Breston Academie in Scheveningen geweest. Ik heb bij haar de cursus Zilversmeden gevolgd. Gisteren vroeg ze aan me of ik een modeshow voor haar feest wilde organiseren, dat vond ik wel leuk nieuws.

-Je bent wel een creatief tiepje?
Nogal, ja. Ik heb een keer een ‘dvd van de vrede’ gemaakt. Op nummers van U2 dans ik met een witte vlag door de mensenmassa voor het Vredespaleis en het Centraal Station in Den Haag. Het vreemde was dat niemand ervan opkeek, terwijl ik daar in vol ornaat met een witte vlag in m’n hand over straat ging. Alleen een man uit Algerije vroeg of ik voor vrede danste.

-Wat is je nieuws van de week?
Het nieuws over de kredietcrisis. Ik maak me er niet zo’n zorgen over en ik merk er zelf bovendien niet veel van. Wat ik wèl zie is dat mensen minder hebben te besteden. Sinds de invoering van de euro lijkt het wel of alles tien keer zo duur is geworden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12