Afbeelding

Spetterend Multi Culti Kids Feest kleurt het Poptapark pimpelpaars

Algemeen

Editie: Week 26, Jaargang 21 |

De ‘meiden van Mondriaan’ hebben een spetterend kinderfeest georganiseerd…

DELFT – In het Poptapark wordt woensdag 3 juli een spetterend kinderfeest gehouden. De naam: Multi Culti Kids Feest. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar mogen meedoen op het plein van de Speelbal. Het feest begint om 12.00 uur en om 17.00 uur worden de laatste feestgangers uitgezwaaid. Dit feest wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van ROC Mondriaan, Breed Welzijn Delft, Woonbron en Popta Cultura Bunta. Welzijnswerker Tanja Moerkerken kijkt met plezier naar 3 juli uit. ‘Het wordt écht leuk!’

Al die verschillende culturen maken Poptahof tot een kleurrijk geheel. Tanja Moerkerken: “Het Multi Culti Kids Feest is georganiseerd om kinderen in de wijk iets meer over elkaar te weten te laten komen. En met elkaar te spelen. Dan is zo’n feest een mooi middel. Het is overigens georganiseerd in nauwe samenwerking met 25 leerlingen van ROC Mondriaan, die er hun stageproject van hebben gemaakt. In deze tijd van economische tegenwind zijn bezuinigingen en faillissementen in de kinderopvang aan de orde van de dag. Bijkomend effect is dat er in deze branche minder stageplaatsen zijn. Dit was de reden dat ROC Mondriaan contact zocht met Woonbron. Gezamenlijk hebben we deze oplossing gevonden: een te gek kinderfeest. De leerlingen willen na hun opleiding iets met kinderen gaan doen en dan is dit een leuke opdracht. Ze leren hoe je zo’n feest organiseert en wat daar allemaal bij komt kijken. Ik vind dat ze dat prima hebben gedaan, het wordt echt leuk!”

Programma

De Poptakids die woensdag aan het feest meedoen, krijgen een kijkje in de gewoontes en cultuur van hun ‘andere’ vriendjes en vriendinnetjes. Aan de hand van een strippenkaart mogen ze elk kwartier een ander spel doen en die spellen hebben met verschillende landen te maken. Tanja: “Natuurlijk komen er ook hapjes, er is muziek en Clown Alfredo gaat gekke dingen uithalen. Daarnaast is er yoga voor kinderen. Het is trouwens ook voor ouders en grootouders heel leuk om een kijkje te komen nemen. Ook zij kunnen er misschien nog iets van leren.” Dat klinkt goed. Op naar het Multi Culti Kids Feest, dus. En wie denkt een nog leuker idee te hebben, die is welkom met zijn of haar plan in wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan. Daar is altijd wel iemand die goede ideeën met je wil bespreken… (KF)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12