Huis te koop: Laan van Groenewegen 6, Delft

Algemeen

DELFT – Wim en Nel Bentvelsen zijn verknocht aan de Laan van Groenewegen. De ouders van Wim hadden hier een tuindersbedrijf, dat later door Wim is overgenomen. Zelf heeft hij zijn hele leven ‘op de laan’ gewoond. Samen met Nel heeft hij hun kinderen hier groot gebracht. Nu ze besloten hebben deze twee-onder-één-kap-woning uit 1920 te verlaten, is het dan ook niet verwonderlijk dat ze weer voor de Laan van Groenewegen gekozen hebben.

Een heerlijke laan waar je je hele leven kunt blijven wonen

Van de plek waar zijn ouders gewoond hebben, náár de plek waar zijn ouders gewoond hebben. Van Laan van Groenewegen nr.6 naar Laan van Groenewegen nr.10. Op dit stuk grond is het oude huis van vader en moeder Bentvelsen afgebroken en hebben Wim en Nel een nieuw huis laten bouwen. “We willen hier graag blijven wonen, vanwege onze binding met deze omgeving”, vertelt Wim. “Het grootste deel van ons leven heeft zich afgespeeld op deze laan. We gaan prima met de buren om, het is een heel gezellige buurt.” Het voorste gedeelte van het dubbele huis op nr. 6 was het ouderlijk huis van Wim. “Toen ik in 1976 met Nel trouwde zijn we weer hier gaan wonen”, vertelt hij. “Hier zijn onze drie zonen Jurriaan, Remko en Anthonie opgegroeid.”

Het huis is hen altijd uitstekend bevallen. Nel: “We hebben hier heel gelukkige jaren gehad en de verhuizing zal een grote verandering zijn. Maar Anthonie is als laatste ook uitgevlogen en straks wonen we samen lekker in een woning die voorbereid is op onze oude dag.”

Voor een gezin is er in dit huis ruimte genoeg. De woonkamer heeft ramen aan zowel de voor- als zijkant, zodat er vanuit diverse hoeken van een mooi uitzicht sprake is. De begane grond is qua ruimte zeer royaal, onder andere door de aanbouw die vader en moeder Bentvelsen al in de jaren zestig hebben laten maken. Hierin zijn de leefkeuken, de bijkeuken en de badkamer te vinden. “We hebben zelf in 2007 een nieuwe keuken laten plaatsen, die van alle gemakken is voorzien”, zegt Wim. “Onder de leefkeuken is een kelder waar je kunt staan, die wij gebruiken voor opslag.”

Bepaalde details in het huis herinneren nog aan de jaren twintig. Zoals de paneeldeuren, de schoorsteen en de haard in de woonkamer. “Het huis heeft zowel een entree aan de voor- als aan de zijkant, zodat nieuwe bewoners hier eventueel ook een kantoor aan huis zouden kunnen realiseren”, zegt Wim.

De overloop op de eerste verdieping heeft twee handige vaste kasten. Hier zijn drie slaapkamers, waarvan de grootste is voorzien van een wastafel. Vanaf de overloop is er toegang tot een ruim dakterras. “Het is heerlijk om daar van de zon te genieten, we zijn er vaak te vinden. We hebben namelijk wel een stuk groen rond het huis, maar op het dakterras heb je meer privacy.”

Ook is de woning voorzien van een garage. De Laan van Groenewegen is een heerlijk rustige straat met alleen bestemmingsverkeer en maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Harnaschpolder. Momenteel worden er vele vrijstaande woningen gebouwd en binnenkort wordt tegenover de woning gestart met de aanleg van een park. Ook komt er een basisschool in de nabijheid. Het centrum van Den Hoorn is vlakbij, maar ook de grote steden zijn makkelijk en snel bereikbaar.


De vraagprijs voor deze woning is € 299.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bayense de Bruyn Makelaars, (015) 2191900 of www.debruyn.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12