Huis te koop: Berkenhof 19, Nootdorp

  wonen

Editie: Week 24, Jaargang 22 |

NOOTDORP – Vincent en Mirjam van Santen wonen sinds zeven jaar in deze ééngezinswoning in een rustige buurt. Daarvoor woonden ze in Delft, maar ze wilden graag groter gaan wonen en een garage tot hun beschikking hebben. Bij toeval stuitten ze op deze woning en ze wonen er met plezier, inmiddels ook in gezelschap van hun zoontje Sil.
Ze waren specifiek op zoek naar een woning met een garage vanwege de voormalige hobby van Vincent. Dat was namelijk motorrijden. In de stenen garage met berging van 27 vierkante meter is meer dan voldoende ruimte voor een auto en één of twee motoren en fietsen.
Toen Vincent en Mirjam hier kwamen wonen, was het interieur van de woning nogal ouderwets. Daar hebben ze veel aan gedaan, want inmiddels doet de woning juist heel modern aan. “De hele kamer is licht gemaakt, we hebben zelf een nieuwe keuken geplaatst en de ouderwetse open haard is weg gehaald”, zegt Mirjam. “Eventueel kan er wel een nieuwe geplaatst worden, want alle kanalen zijn nog aanwezig.”
De lichte woonkamer is 7.30 bij 3.55 meter. De kamer is voorzien van plavuizen met vloerverwarming. Opvallend is het grote raam in de achtergevel, die helemaal tot aan de vloer komt. “Met dat buitenvenster tot aan de grond trek je het buitenleven als het ware een beetje naar binnen”, zegt Vincent. “Het is een raam dat aan alle moderne eisen voldoet, het is wat sterker glas, zodat je er niet door heen kunt vallen.”
Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich tevens de open, moderne keuken van 3.19 bij 2.12 meter. Deze is voorzien van een koelkast, een vriezer, een vaatwasser en een zes-pits gasfornuis (SMEG) met RVS afzuigkap. “We hebben ook een eiland gemaakt, waar we samen aan kunnen eten”, zegt Mirjam.
Via de keuken kun je de tuin, die op het noordwesten ligt, betreden. De tuin is onderhoudsvrij aangelegd, met aan de zijkant een gazon. De garage bevindt zich aan de achterzijde, heeft een elektrische deur, stroom en koud en warmwater. Aan de zijkant van de tuin is er ook een achterom. “De tuin heeft gladde betontegels, zodat Sil daar zonder gevaar op kan spelen”, zegt Mirjam.
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. Die aan de voorzijde is 3.55 bij 3.11 meter en heeft twee vaste kasten. De twee slaapkamers aan de achterkant zijn respectievelijk 2.51 bij 3.00 meter en 2.68 bij 4.49 meter. De badkamer heeft een douchecabine, een vaste wastafel en een toilet. “Op de tweede verdieping hebben we een bioscoop gemaakt”, zegt Vincent. “Films kijken is namelijk een echte hobby van ons.”
De zolder kan natuurlijk ook als slaapkamer gebruikt worden of voor nog andere doeleinden. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde is er een dakkapel en achter de knieschotten is veel bergruimte. Op de overloop de opstelplaats voor de CV-combiketel (2008) en de wasmachine. “Een heel leuk huis om te wonen, met een leuke betrokkenheid van de buren, maar we willen nu graag gelijkvloers gaan wonen”, zegt Mirjam.
De woning ligt centraal ten opzichte van de winkels van de Parade en de Dorpsstraat, scholen, openbaar vervoer (tram en RandstadRail), sport- en recreatievoorzieningen.
De vraagprijs voor deze woning is 289.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1