Huis te koop: Nieuwe Langendijk 84, Delft

DELFT – Titus Tielens en zijn vrouw Mariko verhuizen naar een eengezinswoning in Ypenburg, vlakbij de Delftse Hout. Tijdens een fietstochtje viel hun oog op deze fraai gelegen woning. De woning staat in een zeer kindvriendelijke buurt, een ideale omgeving voor de kinderen Paul (4) en Maria (1) om op te groeien. Zij verlaten een in uitstekende staat verkerend woonhuis (1850) aan de Nieuwe Langendijk, dat als gemeentelijk monument is aangemerkt.

Titus heeft hiervoor vanwege zijn werk in verschillende wereldsteden gewoond: Amsterdam, Parijs, Seoul en Tokio. In de Japanse hoofdstad leerde hij in 2001 zijn vrouw kennen. Toen Titus in 2002 bij de TNO in Delft ging werken, hebben zij dit huis gekocht. “We wilden graag in het centrum wonen”, zegt hij. “Dit huis heeft twee heel grote pluspunten. Je woont heel centraal, je bent bijvoorbeeld snel op de Markt of Beestenmarkt. Verder is de grote woonkamer heel ruim en licht. Uniek in het centrum.”

Voordat Titus en Mariko hier introkken, werd een bouwkundig rapport opgesteld. Zij hebben naar aanleiding van dit rapport negen grote basisinvesteringen gedaan, waardoor het huis nu in een uitstekende staat verkeert. De drie verdiepingen van het huis worden met elkaar verbonden door een wenteltrap. “Die trap geeft het huis een heel open karakter”, vindt Titus.
De trap begint in een royale hal (2.60 bij 3.00 meter) op de begane grond. Aan deze hal grenzen een voorkamer (2.60 bij 3.80 meter) en een slaapkamer aan de achterzijde (3.90 bij 3.68 meter). Vanuit deze kamer is er direct toegang tot een badkamer, voorzien van een wastafel, een toilet en een ligbad. Tevens is er de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. De openslaande deuren in de slaapkamer leiden naar een niet afgesloten buitenruimte, die deel uitmaakt van het hofje aan de achterzijde. Dit hofje en de eigen buitenruimte zijn ook te bereiken via de poort naast het huis. “Je zou de buitenruimte eventueel ook af kunnen scheiden door een schutting, zodat je meer privacy hebt”, zegt Titus. 


Bijna de hele eerste verdieping wordt ingenomen door de woonkamer (50 vierkante meter), die is voorzien van een beukenhouten vloer. Over de volle breedte bevinden zich aan de straatzijde ramen, waardoor je vanuit de woonkamer een mooi zicht hebt op de Nieuwe Langendijk. De wenteltrap in het midden van de kamer is niet storend, maar geeft de kamer juist een aparte uitstraling. De trap is half geïntegreerd in een halfhoge opbouw die de woonkamer en L-vormige (zeer complete) keuken van elkaar scheidt. Hier zou ook heel goed een eettafel geplaatst kunnen worden, zodat een eet-/woonkeuken ontstaat. In een uitbouw aan de achterzijde bevinden zich een aparte douchegelegenheid met een wastafel en een tweede toilet. Op de tweede verdieping zijn twee sfeervolle slaapkamers (beide 4.40 bij 5.20 meter) onder de ruim 3 meter hoge nok, met zichtbare kapconstructie. In een aparte bergruimte bevindt zich de CV-ketel (1995). “Het is een heel fijn huis, waar je prima kunt wonen, en mooi gelegen in het centrum”, besluit Titus.

De vraagprijs voor deze woning is 379.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) – 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl. 


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1