Maarten Plomp kan de jongens waar hij al lang mee voetbalt blindelings vinden. Nu de rest nog…

Algemeen

Maarten Plomp heeft techniek en snelheid en snelt hier langs een tegenstander van HMSH. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Maarten Plomp (20) is sinds niet al te lange tijd een vaste waarde in de hoofdmacht van Full Speed. Hiermee won hij afgelopen zondag met 4-2 van HMSH.

De 20-jarige Delftenaar vond het ‘een fijne wedstrijd’. “We hebben sinds lange tijd weer gewonnen. Het liep lekker. Er zat bij ons voetbal in en er werden goals gemaakt.” En daar was Maarten Plomp blij mee. Full Speed moest de afgelopen weken meerdere keren z’n meerdere erkennen. Vooral in en tegen Nieuwkoop, toen de ploeg van Alex Scholte met 9-0 werd afgedroogd. Dat kwam, legt Tromp uit, omdat de keeper van Full Speed in de tiende minuut na een overtreding met rood van het veld moest. “Uit de vrije trap die volgde kwam de 2-0. Toen moesten we nog tachtig minuten met tien man voetballen. Het werd een opstapeling van dingen. We moeten daar niet teveel over nadenken en gewoon verdergaan”, vindt Maarten Plomp.

‘VOETBAL WORDT LEUKER ALS JE HET VERTROUWEN VAN DE TRAINER KRIJGT’
Plomp zat vorig seizoen nog niet vast bij het eerste. De ene keer deed hij met het tweede mee, dan mocht hij weer bij het eerste invallen. Dit seizoen zit hij vast bij de hoofdmacht. “Voetbal wordt leuker als je het vertrouwen van de trainer krijgt”, vindt de buitenspeler. “Ik krijg er een beter gevoel van dan wanneer hij zegt: ‘Je bent er zondag bij, maar ik weet niet of je speelt’. Gelukkig heb ik nooit gehad dat ik negentig minuten alleen maar op de bank zat.” 

Full Speed bekleedt momenteel de elfde plek in de Tweede Klasse. “Kijkend naar de stand gaat het niet goed”, vindt Plomp. “Maar de laatste weken gaat het steeds beter. Misschien zijn we door de 9-0 tegen Nieuwkoop wakker geschud. Sinds toen is de sfeer beter en gáát het ook beter.” 

- Staat Full Speed nu te laag op de ranglijst, vind je?
Maarten Plomp: “We willen ons natuurlijk handhaven. Wat dat betreft staan we te laag, want we spelen liever geen playoffs.” 

- Hoe kan het dat jullie te laag staan?
“Ik wil het niet op pech, schorsingen of blessures afschuiven. Elke team heeft last van schorsingen en blessures. Ik zou eigenlijk niet kunnen noemen waar het aan ligt.” 

- Full Speed speelde niet lang geleden nog in de Vierde Klasse en promoveerde in korte tijd naar de Tweede Klasse. Dan is het toch geen schande om niet meteen weer bovenin mee te draaien?
“Nee, dat is ook niet gek. Vanuit Full Speed zijn er ook niet heel veel verwachtingen dat we om het kampioenschap mee gaan doen, al zijn er altijd mensen die het hopen. Als je realistisch bent moet je blij zijn dat je Tweede Klasse speelt en als je erin blijft, dan is dat mooi.” 

- Hoelang voetbal je eigenlijk al bij Full Speed?
“Ik kom oorspronkelijk van dvv Delft. Daar speelde ik vroeger met een vriendje. Toen hij verhuisde ben ik lid geworden van Full Speed, want daar voetbalden m’n andere vrienden. Ik was toen nog F-junior. Met veel jongens uit het eerste van Full Speed speel ik nu al lang samen.” 

- Wat voor voordelen heeft dat?
“Ik weet ze áltijd te vinden. Ik weet hoe ze spelen, hoe ze lopen, waar ze een bal willen.” 

- Wat verwacht je van de rest van het seizoen?
“Als we zo goed mogelijk spelen en zoveel mogelijk punten pakken, moeten we in de Tweede Klasse blijven. Ik hoop zelf nog iets meer in vorm te komen en meer gevoel te krijgen met andere jongens in het team. Soms heb ik nog weleens het gevoel dat ik sommige spelers niet kan vinden omdat ik nog niet lang met ze samenspeel, terwijl ik sommigen blind kan vinden. Dat verschil moet kleiner worden.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12