Afbeelding

Technische talenten opgeleid tot vakmensen op maat

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

De BVMT Delft staat garant voor technisch vakmanschap.

DELFT – Vaklui horen niet in de schoolbanken, maar op de werkvloer. De BedrijfsVakopleiding Metaal en Techniek zet technisch talent om in vakmanschap, op maat gesneden voor het bedrijfsleven.

De werkvloer is de beste leerplek om prestaties van medewerkers te verbeteren. Dat is de visie van de BedrijfsVakopleiding Metaal en Techniek (BVMT). Directeur Folkert Kouwenhoven van de BVMT Delft legt uit: “Wij zijn een private opleider van, voor en door het bedrijfsleven. Bij ons kunnen toekomstige vakmensen beroepsgericht studeren, langs de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL, ook wel bekend als het leerwerktraject)en de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). BBL-studenten volgen twee dagen per week onderwijs bij de BVMT en werken daarnaast, BOL-studenten volgen vier dagen per week onderwijs. En dat onderwijs is, zoals gezegd, zeer praktijk- en beroepsgericht.” Studenten kunnen technische MBO-opleidingen (niveau 2 en 3) volgen bij de BVMT:  deze worden in samenwerking met ROC Zadkine afgesloten met een landelijk erkend MBO-diploma.

De BVMT is in feite de kweekvijver van een groep van zo’n 55 bedrijven in de metaal & metalektro uit het Oostland, het Westland en Haaglanden. “Je kunt ons rustig een bedrijvenschool noemen. Een bedrijfstakschool is misschien nog wel een betere benaming”, stelt Kouwenhoven. “We kijken heel gericht naar de vaardigheden en talenten van onze studenten en adviseren hen welke richting binnen onze bedrijfstak het beste bij hen past. Hun opleiding wordt daar grotendeels op toegespitst, qua theorie en praktijk. Het gemakkelijk vinden van een baan heeft prioriteit.” Kort en goed: vakmensen leiden vakmensen op.

In het nieuwe, recentelijk betrokken onderkomen van de vakopleiding aan de Rotterdamseweg 382B beschikt men over een werkplaats van 900 m2. Kouwenhoven: “Op onze vorige locatie hadden we een praktijkruimte van ‘slechts’ 300 m2. We zijn er dus flink op vooruit gegaan.” Dat geldt ook voor het aantal studenten, dat in een jaar tijd is verdubbeld van 33 naar 67. “Er zit nu nog rek in, maar meer dan 80 tot 100 leerlingen nemen we niet aan. Grote leerlingaantallen gaan ten koste van de persoonlijke aandacht en tijd die onze praktijkdocenten aan onze studenten kunnen geven”, verduidelijkt Kouwenhoven het kleinschalige karakter van de BVMT.

De BVMT Delft houdt op maandag 2 februari 2015 een open dag van 14.00 uur tot 21.00 uur. De open dag is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in een opleiding en een carrière in de techniek. Locatie: Rotterdamseweg 382B, Delft. Meer informatie: www.bvmtdelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12