Afbeelding

Inloophuis Debora centraal in grote spinningmarathon

Algemeen

Editie: Week 43, Jaargang 20 |

Jan Hageman en Koos van der Burg geven alvast het goede voorbeeld, wie volgt?

PIJNACKER – Koos van der Burg is weer op zoek naar spinners die zich willen inzetten voor het goede doel. Van der Burg spinde ooit drie keer voor het Sophia Kinderziekenhuis en ook voor de Alpe d’Huzes trapte hij zich, met een aantal vrienden en kennissen, in het zweet. Deze keer staat inloophuis Debora centraal in het  spinningfeest.
Van der Burg: ”Een tijdje geleden kwam ik Guus Heemskerk tegen die me aangaf dat, als we nog eens op de spinningfiets zouden stappen, we met de opbrengst aan  Debora zouden kunnen denken. Ik vind Debora een schitterend instituut en dus heb ik dat meteen opgepikt.”
Van der Burg is op zoek naar een aantal medestrijders die vanaf dinsdag 12 november elke ochtend een uur willen komen spinnen in de studentensportstichting aan de Mekelweg. “We hebben plaats voor dertig spinners en op dit moment staan er al zeventien mensen, waaronder twee dames, op mijn lijstje. Het zijn bijna allemaal leeftijdgenoten van me. Ik heb ze gezegd ‘mannen de geraniums zijn uitgebloeid, nou moeten jullie maar weer eens op de spinningfiets klimmen’. Het is de bedoeling dat elke deelnemer wekelijks een tientje betaalt, zodat iedereen aan het eind van de cyclus minimaal honderd euro heeft betaald. Maar natuurlijk mag het allemaal ook een onsje meer zijn. Evenals bij voorgaande marathons vragen we aan de deelnemers om op zoek te gaan naar mensen die willen sponsoren. Ik kwam vorige week iemand tegen die aangaf dat hij geen tijd had om mee te spinnen, maar die me wel twee tientjes in mijn handen stopte. Dat betekent dat ik de eerste les al meteen drie tientjes inbreng. Als alle deelnemers op die manier te werk gaan, dan kunnen we Debora verblijden met een schitterend bedrag. Ik kan niet bij iedereen in zijn of haar portemonnee kijken, maar ik kan me ook voorstellen dat honderd euro voor mensen best een groot bedrag kan zijn. Als dat het geval is kunnen ze zich natuurlijk altijd door een ander laten steunen.”


Op 12 november geeft nachtburgemeester Leo Quack het startschot voor de eerste sessie die een uur gaat duren. “Dat zal een spinninginstructie worden”, belooft Koos van der Burg. “De volgende negen sessies staan in het teken van de ‘Golden Oldies’. Daarbij moet je denken aan Johnny Cash, Golden Earring, Cliff Richard en de Stones. Het is mogelijk dat er mensen zijn die moeite hebben om het tempo te volgen. Voor die groep heb ik ook nog vijf elektrische spinnenfietsen weten te regelen.”
Geïnteresseerden voor de spinningmarathon kunnen zich aanmelden bij Koos van der Burg via de elektronische snelweg koosvanderburg@gmail.com of telefonisch via 06-41268310.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12