Afbeelding

Hans Suiker brengt zijn keeperservaring al jaren over op de jeugd

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 22 |

Hans Suiker begint deze week met een nieuwe serie van keeperstrainingen. (foto: Roel van Dorsten)

 

DELFT – Hans Suiker is één van de beste keepers die Delft heeft voortgebracht. De voormalig keeper van het Nederlands amateurelftal, ADO Den Haag, FC Amsterdam en DHC brengt zijn kennis en passie voor het keepersvak al jaren over op andere keepers. Aanstaande woensdag starten de cursussen voor alweer de elfde serie keeperstrainingen van Keepersschool Hans Suiker.

Suiker kijkt uit naar weer een seizoen van keeperstrainingen. “Ik heb er hartstikke veel zin in. Het leuke aan het geven van dit soort trainingen, is dat je over het algemeen heel gevarieerde groepen hebt. We geven training aan jongens van acht tot en met zestien jaar die allen op hun eigen niveau acteren. Wat voor ons de uitdaging is, is om de keepers te trainen, ze vertrouwen te geven en plezier in het keepen te laten ervaren, zodat ze er op hun eigen niveau het maximale uithalen.”
De trainingen vinden plaats op woensdagavond vanaf 18.30 uur, op vrijdag zijn er twee sessies: de eerste begint om 18.30 uur, de tweede rond 19.30 uur. Ook op zondag geeft Suiker training, die starten om 9.30 uur, rond 10.30 uur en rond 11.30 uur. “We verzamelen voor de trainingen op het terrein van DVC.”
Wie bij Keepersschool Hans Suiker traint, wordt een betere keeper. “We besteden onder meer aandacht aan de techniek van het keepen, de uitstraling, de opstelling en het meevoetballen. Daarnaast blijkt het ook altijd erg belangrijk dat je die jongens het vertrouwen geeft om onder die lat plaats te nemen, zodat ze er ook plezier aan beleven. Dat helpt erbij om het maximale uit jezelf te halen onder de lat.”
Suiker weet waar hij het over heeft, want hij heeft door de jaren heen bergen aan ervaring opgedaan. “Ik geef ook training aan keepers van eerste elftallen. Zo werk ik bijvoorbeeld met Danny Koning van zaterdaghoofdklasser ’s-Gravenzande, terwijl Gianni Kamperveen, die bij zondaghoofdklasser HBS keept mij helpt bij de cursus.”
Ook keepers op hoofdklasseniveau komen dus nog trouw bij Suiker trainen. “Ik kan ze zeker wat leren. Ik heb in mijn tijd als speler op hoog niveau gekeept en weet dus waar ik het over heb. Ik denk dat mijn belangrijkste kwaliteit voor die jongens is dat ik ze stabiliteit bijbreng. Wat je vaak ziet bij keepers is dat ze de ene week een negen scoren en de week erna een vier. Ik geef ze tips, waardoor ze altijd minstens een zeven scoren.”
Voor de cursussen van Keepersschool Hans Suiker is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je je opgeven, ga dan naar www.keepersschoolhanssuiker.nl of meld je op één van bovenstaande tijdstippen op het veld van DVC. Als er nog plek is, kun je meteen meetrainen. (AdW)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12