Afbeelding

Herman Weyers is meer verbaasd over zijn eerste plek op de lijst dan zijn voorgangers

Algemeen

DELFT – Duizenden lezers van de krant Delft op Zondag namen afgelopen december de moeite om hun stem uit te brengen over wie er volgens hen de meeste aanspraak maakte op de titel van Bekendste Delftenaar. Herman Weyers wist uiteindelijk de meeste stemmen te vergaren. Hij mag zich het komende jaar dus de bekendste van alle Delftenaren noemen. “Die uitverkiezing was voor mij zeker een verrassing. Mensen op straat feliciteerden me, maar ik wist niet waarmee”, reageert Weyers.

“Toen ze vertelden waarmee, vond ik dat wel een hele eer. Ik draai al jaren mee in het klassement, maar had niet verwacht de titel nog eens op mijn naam te mogen schrijven.” Het mooiste aan zijn nieuwe titel vindt Weyers dat hij er zelf geen campagne voor heeft gevoerd. “Ik ben dan ook heel benieuwd naar wie de mensen zijn die op me stemmen. Het is een blijk van waardering en ik vind het een grote eer dat ik gekozen ben.” 

Volgens de Bekendste Delftenaar van 2011 leeft de verkiezing wel onder de bevolking. “Op straat kreeg ik heel wat reacties en felicitaties; erg leuk.” Weyers vindt zijn uitverkiezing mooi, maar het is voor hem nooit een doel op zich geweest. “Ik doe de dingen omdat ik de stad Delft een warm hart toedraag. Daarbij is het zo dat ik hierbij word gesteund door een grote groep vrijwilligers, zonder wie ik het werk voor het Vermeer Centrum, Evenementenbureau Delft en de poging om de Serious Request-actie naar Delft te halen, nooit had kunnen doen. Ik strijk nu in mijn eentje de eer op, maar ook voor deze groep mensen is de uitverkiezing een blijk van waardering.” 

Voormalig Bekendste Delftenaar en stadsdiaken Hans van Bemmel, die het goed maakt in Veghel, vindt de uitverkiezing van Weyers ‘niet meer dan terecht’. “Het zat er wel aan te komen, want hij doet zoveel voor de stad. Daar gaan een hoop vrije uurtjes inzitten. Verder vind ik het jammer voor hem dat het Glazen Huis niet naar Delft komt en denk ik dat hij het komende jaar vanwege de bezuinigingen creatief moet zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat hem dat gaat lukken.” 

Ook Walter Getreuer van ReptielenZoo Serpo, die Weyers al eens voorging, kan zich vinden in de uitverkiezing. “Als je ziet hoe hij zich voor de stad inzet, kan je alleen maar zeggen dat het er wel aan zat te komen. Hij organiseert veel voor de bevolking en toeristen en wat dat aangaat zit hij in dezelfde branche als wij. Ik denk dat hij zijn uitverkiezing vooral te danken heeft aan zijn poging om het Glazen Huis naar Delft te halen. Ten slotte vind ik het een goede constatering dat de ranglijst niet meer, zoals vaak het geval was, gedomineerd wordt door de politiek, maar door echte Delftenaren.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12