Afbeelding

Leerlingen Max Havelaar planten boom met prinses Beatrix

Algemeen

Editie: Week 23, Jaargang 22 |

Florien (links) en haar klasgenootjes Emma, Kyan, Nils en Maria op de exacte plek waar woensdag prinses Beatrix met hen een boom plant. (Foto: Dennis van den Berg)

DELFT – Prinses Beatrix geeft op woensdag 11 juni het startsein voor de eerste Nationale Tuinweek. De prinses plant dan op het Sint Agathaplein in Delft met vijf leerlingen van groep 4b van de Max Havelaarschool  een boom.

Door: Dennis van den Berg

Eigenlijk hebben ze vakantie die dag. Maar de kans om prinses Beatrix te mogen ontmoeten en te helpen met haar taak, laten Florien, Emma, Kyan, Nils en Maria zich niet ontnemen. De leerlingen van de Max Havelaar offeren zonder morren hun vrije tijd op voor het treffen met de voormalige vorstin van ons land. Van alle kinderen heeft Florien een heel bijzondere taak: zij mag de prinses een boeket bloemen overhandigen en haar zo welkom heten.
Samen met onder meer directeur Dick van Konijnenburg  van de Max Havelaarschool en projectleider Lise Schregardus van de Nationale Tuinweek hebben de kinderen afgelopen week alvast een kijkje genomen op de plek waar het allemaal gaat gebeuren. De meisjes en jongens zijn onder de indruk van wat er komen gaat. “Wij zeggen ‘koninklijke hoogheid’ tegen de prinses, maar dat hoeven jullie niet te doen. Jullie mogen gewoon ‘prinses’ zeggen, hoor”, stelt Schregardus de kinderen op hun gemak. Voorzien van schorten en schepjes mogen de kinderen de prinses hun groene vingers laten zien. Op het plein, niet ver van de Delftsblauwe pilaar, wordt een aantal tegels uit de grond gehaald. In de bodem die hierdoor te voorschijn komt, komt de nieuwe boom te staan. “Later, als jullie groot zijn, kunnen jullie langs deze boom lopen en tegen jullie eigen kinderen zeggen: ‘Die heb ik met een prinses geplant’”, spiegelt Van Konijnenburg zijn leerlingen voor.
De Nationale Tuinweek is een initiatief van KMTP/Groei & Bloei en duurt van 14 tot en met 21 juni. Met initiatieven als ‘Tegel eruit, plant erin’ probeert deze vereniging meer mensen in Nederland en België aan het tuinieren te krijgen. Meer informatie: www.groei.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12