Afbeelding

Spinners voor de tweede keer over streefbedrag heen

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 22 |

Initiatiefnemer Koos van der Burg haalt nog drie weken lang alles uit de kast om geld in te zamelen voor Inloophuis Debora. (foto: Jesper Neeleman)


DELFT - Ze spinnen weer, de oud-voetballers. Na een staakt-het-spinnen tijdens de feestdagen kwamen ze dinsdagochtend, een paar kilo zwaarder, bij elkaar in het Sportcentrum van de TU aan de Mekelweg.

Tien weken lang zetten ze zich in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor Inloophuis Debora, het inloophuis voor kankerpatiënten aan de Aart van der Leeuwlaan. De teller staat inmiddels op ruim 3500 euro, een bedrag ver boven het aanvankelijke streefbedrag van 2000 euro.
Uiteraard waren de bekende gezichten er, Hans de Vreede, Wout Toet, Ron Hogenboom en nachtburgemeester Leo Quack, maar ook Hans Ottespeer was er weer bij. “In de laatste sessie voor de Kerst ben ik voor één van de jongens ingevallen en dat vond ik zo verschrikkelijk leuk dat ik meteen ben blijven hangen. Bovendien, het doel Inloophuis Debora, is natuurlijk schitterend.”
Ook scheidsrechter Jan Hageman trapte zich in het zweet. “Ik heb in mijn hele leven al best wat geld voor de kankerbestrijding bij elkaar gehaald. Ik weet  waar ik het voor doe. Ik heb een paar weken geleden mijn zwager verloren aan alvleesklierkanker. In vier weken tijd was hij er niet meer. Een oersterke kerel. Het klinkt misschien gek, maar wil je geloven dat ik blij ben dat ik het aan mijn hart heb, daar kunnen de doktoren alles aan doen. Bij kanker ben je toch nog steeds vaak kansloos.”
Kampioen sponsorwerver is tot nu toe Chiel van Buuren. De kleine DHC’er geniet zichtbaar op de fiets als hij vertelt wie hem tot nu toe hebben geholpen. “Van mijn bedrijf, Green Partners heb ik 250 euro gekregen en van mijn directeur nog eens 100 euro. Verder nog kennissen die van een paar tientjes tot honderd euro hebben gesponsord. Je merkt overigens wel dat het moeilijk is om de mensen wat geld uit de zakken te praten. Maar ik blijf optimistisch, ik ga ervan uit dat ik alles bij elkaar heel dicht in de buurt van de duizend euro ga komen.”
Zijn zus, Els van der Krogt geniet als enige vrouw tussen alle mannen. “Het is goed om te doen, bovendien komen hier alleen gezellige mensen op af dus het is echt een ochtendje plezier.”
De spinners zijn nog tot en met 28 januari, elke dinsdag tussen 10.00 uur en 11.00 uur in de weer om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12