De Bekendste Delftenaar vertrekt uit Delft, maar de Bronzen Hugo blijft

Truus Feyge, de Bekendste Delftenaar van 2008, overhandigde woensdagmiddag de Bronzen Hugo aan de Bekendste Delftenaar 2009, Hans van Bemmel.

DELFT – Hans van Bemmel werd eind vorig jaar door de lezers van de krant Delft op Zondag uitgeroepen tot Bekendste Delftenaar 2009. Afgelopen woensdag nam de vertrekkende stadsdiaken de prijs bij de daklozenopvang in de Surinamestraat in ontvangst.

De eer om de prijs te geven was voorbehouden aan Truus Feye, de Bekendste Delftenaar van 2008. Menigeen stak de afgelopen weken de loftrompet over Hans van Bemmel, die zich dagelijks inzet voor zijn stadgenoten. Ook Truus Feyge noemde hem woensdag ‘een terechte winnaar’. “Van Bemmel is met mensen bezig, ik met katten. Eigenlijk had hij hem daarom nog vóór mij moeten winnen”, aldus Feyge. “Ik ben heel blij met deze prijs”, sprak Van Bemmel direct na het ontvangen van de door Loes van der Holst ontworpen Bronzen Hugo. “Je wordt de Bekendste Delftenaar door dienstbaar te zijn voor anderen. Acht jaar geleden ben ik hier begonnen met vieringen voor dak- en thuislozen, dat werk sprak me ontzettend aan. Er kwamen vanzelf vrijwilligers en samen met dominee Kees Maas heb ik aan de wieg gestaan van ontzettend veel projecten. Deze prijs is dus niet alleen door mij gewonnen, maar door iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Samen hebben we de prijs gewonnen.” 

Hans van Bemmel gaat Delft deze zomer verlaten, maar de Bronzen Hugo blijft in de Prinsenstad. Van Bemmel: “Ik zet ‘m in de Maria van Jessekerk, omdat het een prijs is voor ons allemaal.” De Bekendste Delftenaar van 2009 neemt om precies te zijn op zondag 27 juni a.s. afscheid van Delft. Daarna vertrekt hij naar het Brabantse Megen, waar hij in een klooster gaat wonen. “Ik ga daar in het Bisdom ‘s-Hertogenbosch hetzelfde werk doen als ik hier deed.” Ambities om de Bekendste Bosschenaar te worden heeft hij overigens niet. Van Bemmel: “We gaan voorlopig eerst maar de mensen helpen.” (JN) 

Klik HIER voor de beelden die De Club van Delft maakte tijdens de uitreiking van de Bronzen Hugo.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1