Welke Bekende Delftenaar volgt VanVelzen op als de Bekendste Delftenaar?

Algemeen

De Top 4 van vorig jaar. Met de klok mee: VanVelzen, Kerdy van Vuuren, Joop de Blij en Bas Verkerk.

DELFT – VanVelzen werd eind vorig jaar verkozen tot de Bekendste Delftenaar van 2010. Wie gaat deze populaire Delftse muzikant, die niet van het beeldscherm is te slaan, opvolgen?

De krant Delft op Zondag organiseert al jaren de verkiezing van de Bekendste Delftenaar van het jaar. Lezers kunnen dan een maand lang stemmen op de persoon van wie zij vinden dat ‘ie het verdient om een jaar lang als Bekendste Delftenaar door het leven te gaan. Het is hierbij geen vereiste om een lokale beroemdheid te zijn. Lezers mogen namelijk stemmen op maximaal vijf Delftenaren, dus ook op wellicht nu nog onbekende, maar sympathieke stadgenoten. 

De ervaring leert echter dat we vaak dezelfde namen op de lijst terugzien. Vooral de Top 20 lijkt aan weinig verandering onderhevig. Zo vinden we hier al jaren namen als die van historiscus Joop de Blij (vorig jaar derde), politicus en ondernemer Martin Stoelinga (ooit dè bekendste, vorig jaar zesde) en Kerdy van Vuuren. De Delftse kunstenares werd al twee jaar achter elkaar tweede en lijkt zo hard op weg de Delftse Joop Zoetemelk te worden. Ook evenementenorganisator Herman Weyers, muzikant Wim Ninaber, René Steijger van Westerpop en muzikante Ankie van der Pas zijn vaak hoog in de lijst te vinden. Anna Krul stond vorig jaar nog bekend als ‘BoekenAnna’ en kon toen al op veel stemmen rekenen, wat haar een vijfde notering op de Delftse lijst der lijsten opleverde. Het is dit jaar de vraag of haar Nachtburgemeesterschap veel extra bekendheid – en dus stemmen – oplevert. De jazzmondharmonicaspeler Tinus Koorn was vorig jaar op de zeventiende plek de hoogste nieuwe binnenkomer. Zal hij dit jaar verder stijgen? 

Tussenstand 
Daar zullen we de komende weken achterkomen. Net als de afgelopen jaren vindt u – als het stemmen is begonnen – wekelijks een Tussenstand met de Top 20 van dat moment. In de krant Delft op Zondag van volgende week wordt eerst weer uitgebreid stilgestaan bij de verkiezing van dit jaar. En, om het geheugen nog wat op te frissen, vindt u in deze krant dan ook weer de Top 100 van 2010. Daarna heeft u – via een bon uit deze krant òf de website www.delftopzondag.nl – een maand lang de tijd om te stemmen op uw Bekendste Delftenaar van 2011.


Wie waren de laatste zes Bekendste Delftenaren? 
Walter Getreuer (2005) 
Bas Verkerk (2006) 
Pierre van Hauwe (2007) 
Truus Feyge (2008) 
Hans van Bemmel (2009) 
VanVelzen (2010)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12