Het is maar dat u het WEET

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

DJLuuk.NL verzorgt zaterdag 9 augustus een gratis live-optreden bij Het Koningshuys en Het Gulden ABC aan de Markt 34-42 in Delft. De Delftse DJ draait van 21.00 uur tot 00.00 uur lekkere dansmuziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90, afgewisseld met de grootste Top 40-hits van nu. Zie voor meer informatie www.djluuk.nl.


Deze zomer vindt een uniek zomerkamp plaats op het Science Centre in Delft. Kinderen zullen een bijzondere week beleven waarin ze onder meer hun eigen Hybride Flowboard gaan maken; een nieuwe combinatie tussen een Flowboard en een Skimboard. Ook wordt een bezoek gebracht aan een 142 meter lange sleeptank. Hierna kunnen ze met hun eigen board surfen op de eindeloze golf van Dutch Water Dreams in Zoetermeer. In de weken van 4, 11 en 18 augustus vinden de Science Camps plaats. Ga voor meer informatie naar de website http://sciencecentre.tudelft.nl/sciencecampsdelft.

Delftse mantelzorgers zijn vrijdag 8 augustus van 13.30 uur tot 15.00 uur van harte welkom op het Doelenplein voor een zomerse middag. Bij minder mooi weer wordt uitgeweken  naar de foyer van Filmhuis Lumen. Het eerste drankje is gratis en wie zin heeft kan die middag voor 7 euro naar de film. Aanmelden kan via e-mailadres info@divadelft.nl of telefoonnummer 015-2152130.
In de bibliotheek van Den Hoorn is nog tot half september een expositie ingericht met schilderijen van de Schipluidense Jeanne van Lier-Haring. De expositie bestaat uit olieverf schilderijen.


Van 1 augustus tot en met 25 augustus worden in Galerie Abtswoude aan de Aart van der Leeuwlaan 332 werken van Harrie Meelis geëxposeerd met als titel: Van micro- naar macrokosmos. Tegelijk met de expositie in Abtswoude zijn ook werken van Harrie te zien in de Kapel van het hoofdgebouw van het psychiatrisch ziekenhuis aan de Jorisweg te Delft.


Den Haag wil hem niet kwijt, Leiden claimt hem voortdurend, maar toch komt zanger, gitarist en mondharmonicaspeler Frenk van Meeteren zondag 3 augustus naar Delft. Met zijn formatie Frenk and his Connection speelt hij blues, calypso, ragtime en hillbilly-bluesmuziek. Hun optreden is zondag vanaf 15.30 uur bij LEF op het Doelenplein in Delft. De toegang is gratis.


De Stichting ‘Wat eten we vandaag?’ organiseert zondag 3 augustus van 16.00 uur tot 20.00 uur een Wereldse Picknick op het terrein van Camping Delftse Hout aan de Korftlaan 5. Iedereen is uitgenodigd om een lekker gerecht te maken en mee te nemen, zodat iedereen kan proeven van elkaars smaken. Voor wie eten meeneemt is de picknick gratis, anders kost deelname 5 euro. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website www.watetenwevandaag-delft.nl of bel naar 06-12884583.


Wil je graag iets betekenen voor anderen, vind je opvoeden boeiend en weet je dat opvoeden soms best pittig kan zijn? Dan kan vrijwilligerswerk voor Humanitas Home-Start wel eens een zinvolle activiteit voor je zijn. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinator van Home-Start in Delft en Rijswijk via 06-12461090 of home-start.delft-rijswijk@humanitas.nl. Bij voldoende deelname start er in september of oktober weer een training.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12