Afbeelding

De dames doen het best in de verkiezing van de Bekendste Delftenaar

Algemeen

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

Nina Voets, nummer 57 op de lijst, verkeert hier tijdens de laatste editie van de Museumnacht in het goede gezelschap van Nachtburgemeester Leo Quack, de nummer 9 op de lijst. (foto: Koos Bommelé)

DELFT - De dames deden het best in de vorige editie van de Bekendste Delftenaar. De eerste drie hoogste binnenkomers waren dames. Naast Ricky Koole op plaats 60 kwamen Nina Voets, 57, en Rita Slob als 52ste de lijst binnen denderen.
“Het was voor mij een volslagen verrassing”, blikt Nina Voets, samen met Cas Marks eigenaar van  Club Ciccionina in de Delftse Kromstraat, terug. “Ik had de verkiezing niet aan zien komen en ik moet zeggen ik weet ook niet wie er allemaal op me hebben gestemd. Waarschijnlijk de mensen die Ciccionina bezoeken en de mensen die de culturele evenementen bezoeken die ik samen met Cas organiseer.”
Nina ligt nog niet wakker van de ophanden zijnde verkiezing. “En waarschijnlijk gaat dat ook niet gebeuren ook. Vooral in mijn familie was iedereen verrast door mijn hoge klassering. Ik ga ze overigens niet allemaal mobiliseren om op mij te stemmen. Hoewel, nu ik er eenmaal op sta zou het wel een teleurstelling zijn als ik er na een jaar meteen weer af lig.”
Geweldige verrassing
Voor hoogste binnenkomer Rita Slob was de 52ste plaats een geweldige verrassing. De danslerares die inmiddels drie generaties Delftenaren heeft leren foxtrotten, walsen en Jiven denkt dat ze de eervolle plaats aan haar leerlingen te danken heeft. “Ik kan me niets anders bedenken. Ik heb heel veel reacties van de leerlingen gehad. Ze vinden het hartstikke leuk voor mij. De meesten hebben het erg naar hun zin bij Dansschool Wesseling.”
Rita Slob is al vijfenvijftig jaar werkzaam bij Dansschool Wesseling en leerde duizenden de fijne stapjes van het stijldansen. “Er is in de loop van de jaren wel heel wat veranderd. Vroeger had je bijna alleen je danslessen. Daar kon je de hele week naar uitkijken. Tegenwoordig hebben jonge mensen zoveel aan de hand dat het moeilijk kiezen is. Ze weten niet waar ze naar toe moeten. Het is trouwens wel leuk, als ik namen van nieuwe leerlingen hoor. Als ik een naam hoor zeg ik meestal; ‘dat is lang geleden’. Meestal zeggen de leerlingen dan, ‘dat was mijn vader’ en een hele enkele keer mijn opa.”
Rita Slob gaat geen campagne voeren om tot de top tien door te dringen. “Ik heb wat dat betreft nooit aan de weg getimmerd, maar ik zou het wel heel erg leuk vinden. Maar reclame voor mezelf maken, neen, dat past niet bij mij.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12