Na een fantastisch seizoen heeft vv Schipluiden ook in de nacompetitie niets te verliezen

Algemeen

SCHIPLUIDEN – Na een uitstekend eerste seizoen in de derde klasse is de hoofdmacht van vv Schipluiden erin geslaagd om deelname aan de nacompetitie af te dwingen. Daarmee is het seizoen, vindt trainer Manuel Vissers, eigenlijk al meer dan geslaagd.

De geelblauwen wilden zich dit seizoen handhaven in de derde klasse. Dat dit geen probleem moest zijn, bleek al snel. Schipluiden begon goed aan het seizoen, liep hier en daar wat puntverlies op, maar bleef steeds ver boven ‘de streep’. “Ik kijk met een goed gevoel terug op het seizoen”, zegt trainer Manuel Vissers dan ook. “Het was natuurlijk een seizoen waarin veel is gebeurd.”

Vissers, die volgend seizoen bij DUNO aan de slag gaat, kreeg ‘van november tot nu toe’ bijna elke week te maken met een tekort aan spelers. “Er waren binnen de vereniging heel veel jongens die tussentijds met vakantie gingen”, vertelt hij. “Zulke jongens beseffen niet dat je op dit niveau alle trainingen moet volgen en niet wekelijks met vakantie kan.” De jongens die er wél steeds waren èn de spelers uit het tweede die de vakantievierende spelers vervingen, pakten het volgens Vissers echter prima op. “Ik ben dit jaar met drie jongens uit het tweede aan de slag gegaan. Zij doen wat ze kunnen, maar ze doen ook vooral níet wat ze niet kunnen. Ze doen precies wat van ze gevraagd wordt, het zijn fantastische jongens om mee te werken. Daarnaast kon ik beschikken over een hele goede staf om me heen die er veel energie insteekt. Dan zie je dat dit fantastische resulten oplevert.” Schipluiden bleef dan ook in de tweede seizoenshelft, ondanks alle vakanties, de broodnodige punten bij elkaar sprokkelen en de nacompetitie is nu een feit.

Een stap voor
Zondag speelt Schipluiden om 14.00 uur de eerste wedstrijd van de nacompetitie. De tegenstander heet FC Lisse, en uiteraard heeft Vissers zijn huiswerk al gedaan. “Je moet de tegenstander altijd proberen een stap voor te zijn”, zegt hij daarover. Toch weet hij nog niet helemaal wat hij van de wedstrijd moet verwachten. “Ook hier geldt weer: ik moet eerst kijken of ik een goed elftal op de been kan krijgen vanwege schorsingen, blessures en vakanties.” Schipluiden heeft in elk geval één groot voordeel: “Wij hebben niks te verliezen, we kunnen alleen nog maar winnen. Wij hoéven natuurlijk niks.”

Het zou voor Schipluiden een unicum zijn als de club promoveert naar de tweede klasse. Dat zou namelijk voor het eerst in de historie zijn. “Ik verwacht totaal niet dat we promoveren”, zegt Vissers, “maar wèl dat we ons uiterste best gaan doen om de volgende ronde te halen. Voor een hoop spelers in deze jonge ploeg is het een fantastsche ervaring om straks met de bus naar Lisse te gaan en daar op het hoofdveld te spelen. Dat maak je niet vaak mee in je loopbaan.” Het bestuur heeft in elk geval geen druk op de groep gelegd, ook zij zijn al meer dan tevreden over de manier waarop het seizoen is verlopen. Vissers: “Dan kun je als trainer zeggen: We hebben een fantastisch seizoen gehad. We gaan nu kijken hoe lang we dit nog door kunnen trekken.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12