Afbeelding

Ondernemend Vrijenban doneert duizend euro voor aanschaf schilderij

Algemeen

Editie: Week 12, Jaargang 23 |

Wendy Vaderloos (centraal) en Simone Konincks (rechts) van damessportschool Queens overhandigen de cheque van 1000 euro aan Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft.

DELFT – Museum Prinsenhof zocht via crowdfunding naar 15.000 euro om een 17de eeuws meesterwerk van schilder Hendrick van Vliet te kopen. Dat is gelukt. Met dank ook aan Ondernemersvereniging Ondernemend Vrijenban, die het Delftse museum vorige week verblijdde met een donatie van 1000 euro.

“We hadden in de krant gelezen over de crowdfunding-actie van Museum Prinsenhof”, vertelt Wendy Vaderloos van De Brasserij en bestuurslid van Ondernemersvereniging Vrijenban. “We hadden kort daarop een bestuursvergadering en dachten: Het zou een mooi gebaar richting de inwoners van Delft zijn als we het museum hiermee helpen. Daarnaast is het belangrijk dat zo’n werk voor Delft behouden blijft. Dat we daarom duizend euro doneren, is een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Nee, Museum Prinsenhof ligt niet in Vrijenban, beseft ook de plaatselijke ondernemersvereniging. “Maar we wilden iets breder en verder kijken dan de grenzen van onze wijk. De bestuursleden en de leden van de ondernemersvereniging waren het er unaniem over eens.” De ondernemers kregen als dank voor hun steun van het Prinsenhof een legpuzzel met daarop een afbeelding van het betreffende schilderij van Van Vliet: ‘Gezicht in de Nieuwe Kerk met memorietafel van Adriaen Teding van Berkhout’. Binnenkort organiseren winkeliers een actie waarbij hun klanten vrijkaarten voor het Prinsenhof kunnen winnen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12