Maartjes Wijsje, een verrassend muzikaal begin van 2015

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

Maartje en René heten u alvast welkom op één van de verrassende locaties. (foto: Alphons de Wit jr.)

DELFT – Wie 2015 cultureel gezien op een goede manier wil starten, moet zeker een kijkje nemen bij Maartjes Wijsje, dat cultuurliefhebbers op zaterdagavond 3 januari langs onverwachte locaties en boeiende lokale talenten leidt.

Het concept van de Wijsjes is bedacht door René Boonekamp en het Wijsje van drie januari wordt samengesteld door Maartje de Boer van cabaretduo Maartje en Kine. Bonekamp: “Ik werkte vroeger in Den Haag aan het Anna Paulownaplein, waar een heel mooi veld voor de deur lag, waar bijna nooit iets gebeurde. Het leek me leuk om er wat te doen, maar het zou zonde zijn om de prachtige omgeving buiten beschouwing te laten; ik wilde het publiek een kijkje achter de voordeuren in die prachtige wijk geven. Daarom heb ik bij mensen aangebeld met de vraag of ze het leuk zouden vinden om een plek in hun huis of bedrijfsruimte eenmalig open te stellen voor publiek. Aan de andere kant heb ik artiesten gevraagd of ze wilden optreden. Dit bleek uiteindelijk een succes te zijn.”


Daarom besloot hij het concept ook op andere plekken uit te proberen. “We hebben er nu zo'n twintig gehad en het slaat aan. Het concept staat, maar het organiseren op andere locaties valt of staat met iemand uit de omgeving. Daarom heb ik voor deze editie in Delft Maartje benaderd.”


De Boer zelf nam samen met haar cabaretpartner Kine Handlykken al eens deel aan Lemkes Wijsje, dat was samengesteld door Lemke Meijer. Het beviel heel goed, ook al was het heel intensief om vier keer een kwartier op te treden: je moet in korte tijd een band opbouwen met je publiek.”


De Boer ging zelf op zoek naar plekken en artiesten. “Vooral dat laatste ging verrassend goed: iedereen was direct enthousiast. We hebben een heel divers programma op weten te stellen, van klassiek tot Nederlandse punk. Ook de mensen bij wie we aanbelden zijn over het algemeen heel enthousiast. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een topavond van te maken.”


Die avond begint rond 19.30 uur bij Café Tango in de Nieuwstraat en de afterparty begint rond 22.30 uur bij Menschenvereeniging Wolbodo aan de Verwersdijk. “Voor Maartjes Wijsje zijn de kaarten voor 12 euro 50 te koop bij KEK aan de Voldersgracht; de afterparty is voor iedereen toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.wijsje.com of https://www.facebook.com/Wijsjes. Wij hebben er zin in!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1