Veel gekker moet het niet worden

Algemeen

De Politie kreeg woensdag om 19.15 uur een verontrustende melding vanuit een woning aan het Zwarte Sternhof in Delft. Daar zou een ruzie aan de gang zijn, waarbij ook een vuurwapen in het spel zou zijn. De Politie zette daarop de omgeving af en de agenten trokken kogelvrije vesten aan. Toen de aanwezigen in de woning doorhadden dat de Politie het huis omsingeld had, kwam een 18-jarige man de woning uitlopen. Verschillende agenten trokken hun vuurwapen en konden zo de 18-jarige man uit Delft aanhouden. Kort daarna kwam een 25-jarige Rotterdammer uit de woning, die ook door de Politie werd aangehouden. Beiden zitten nog vast voor verhoor. In de woning vonden agenten geen vuurwapen, wel twee messen en een balletjespistool. 

Drie mannen overvielen woensdag om 09.17 uur een schoenenwinkel aan de Papsouwselaan. Ze bedreigden het winkelpersoneel met een vuurwapen en sloten hen op in het magazijn. Ze maakten vervolgens een geldbedrag buit en gingen er vandoor, vermoedelijk in de richting van de Irenetunnel, richting het industrieterrein nabij Gamma. Van de drie mannen hadden er twee een lichtgetinte huidskleur, de ander was blank. Alledrie droegen ze bivakmutsen, donkere kleding en capuchons. Wie getuige was van de overval of andere informatie heeft kan contact opnemen met de Recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900 - 8844. 

Een 28-jarige vrouw uit Delft verwondde woensdagavond met een mes twee vrouwen van 27 en 33 jaar uit Den Haag. De drie hadden in een woning aan het Dirk Costerplein ruzie over een persoonlijke kwestie, toen de boel zodanig escaleerde dat de Delftse een mes uit de keuken pakte. De Haagse vrouwen waarschuwden de Politie, die de Delftse aanhield. 

Twee bewoners en eigenaars van een antiekwinkel aan de Stationsstraat in Pijnacker werden afgelopen maandag om 20.35 uur bijna overvallen. Op de benedenverdieping bevindt zich een antiekwinkel waar nog wel enkele goederen staan. De 69-jarige eigenaar en bewoner hoorde geluiden bij de voordeur en ging kijken. Hij opende de voordeur, waarop hij direct door een onbekende man naar binnen werd geduwd. Hij probeerde te voorkomen dat de man binnenkwam en de twee raakten in gevecht. Een tweede dader probeerde de vechtende mannen naar binnen te duwen en de voordeur te sluiten. De man bleef echter steeds zijn echtgenote roepen. Op het moment dat de 67-jarige vrouw bovenaan de trap verscheen, schrokken de daders en vluchtten ze weg.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12