Afbeelding

Veel Gekker Moet Het Niet Worden

vaste rubrieken

Editie: Week 26, Jaargang 21 |

Politieagenten hielden woensdag om 04.40 uur een 31-jarige Delftse veelpleger aan die in een woning aan de Sint Olofslaan in Delft had ingebroken. De Delftenaar werd op heterdaad door de bewoner van de woning aan de Sint Oloslaan betrapt. De man werd wakker van gestommel en ontdekte de inbreker in zijn slaapkamer. In de woning raakte de man vervolgens met de inbreker in gevecht en wist hij hem de deur uit te krijgen, waarop de man direct via 112 de politiemeldkamer belde. Alle beschikbare politie-eenheden gingen op zoek naar de inbreker. Op de Spoorsingel zagen ze een man lopen die voldeed aan het signalement. Toen zij hem aanspraken bleek het om een bekende Delftse veelpleger te gaan die daarnaast goederen in zijn bezit had die bij de woninginbraak waren weggenomen. Agenten hielden de man direct aan. Hij zit nog vast.

De identiteit van de twee mannen, die vrijdag 31 mei in het water langs de N470 nabij Delfgauw werden aangetroffen, is bekend. Uit onderzoek blijkt dat het om twee Colombiaanse mannen gaat die in Spanje woonden. Een wandelaar meldde op 31 mei bij de politie dat in het water langs de N470 een stoffelijk overschot zou liggen. Agenten troffen op meerdere plaatsen menselijke resten aan. De stoffelijke resten bleken van twee mannen - 30 en 42 jaar oud - te zijn die al enige tijd vermist waren. De mannen bleken door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. Een Team Grootschalig Opsporen onderzoekt de zaak onder leiding van een officier van justitie. De politie is nog op zoek naar getuigen. Wie informatie heeft die de politie kan helpen bij dit onderzoek kan contact opnemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844.
De recherche van Bureau Delft zoekt getuigen van een overval op maandag 24 juni om 14.30 uur op een woning in de Hugo de Grootstraat. Twee mannen belden bij het slachtoffer aan en drongen met geweld zijn woning binnen. Uit de woning namen de verdachten enkele persoonlijke eigendommen weg, waarna ze de woning weer verlieten. Vermoedelijk reden de mannen met een voertuig weg in de richting van het Westeinde. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. Van de verdachten is het volgende signalement bekend: Verdachte 1 is een man met een Afrikaans uiterlijk en een lengte van 1.70 meter. De man had een gezet postuur en kort geschoren haar. Hij droeg een donkerbruine broek en een nette bruine jas. Verdachte 2 is een man met een Afrikaans uiterlijk en een lengte van 1.80 meter. De man had een normaal postuur. Hij droeg een zwarte broek en een bruine leren lange jas.
Politieagenten hielden dinsdag 25 juni om 03.40 uur vier mannen op de Kurt Weillstraat in Delft. Zij hadden mogelijk geprobeerd een geldautomaat te kraken. Agenten kregen een melding dat enkele getuigen een harde knal hadden gehoord en dat er mogelijk een plofkraak had plaatsgevonden bij een geldautomaat op de Troelstralaan. Bij de geldautomaat troffen agenten enkele gasflessen aan. Onmiddellijk stelden ze een onderzoek in de omgeving in naar verdachten die op een scooter waren weggereden. Op de Kurt Weillstraat zagen ze enkele mannen staan waarvan er twee voldeden aan een opgegeven signalement. Agenten hielden de mannen van 20, 21 en 22 jaar oud en allen afkomstig uit Delft, aan. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12