Afbeelding

International School van start in Delft

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 22 |

DELFT – Delft krijgt zijn eigen internationale basisschool voor kinderen van expats. Op 1 maart luidt voor het eerst de bel van de International School Delft (ISD) aan de Nassaulaan. Op termijn wil de school naar de campus van de TU Delft,  de ideale omgeving voor haar missie: ‘inspiring learning for bright futures’.

Ondanks het internationale karakter dat Delft zo kenmerkt, bleef de stad tot dit jaar verstoken van een internationale basisschool. Expats woonden en werkten naar hartenlust in Delft, maar waren voor de scholing van hun kinderen aangewezen op internationale onderwijsinstellingen in Den Haag en Rotterdam. Met de komst van de ISD en de geplande vestiging op het campusterrein van de TU Delft hoopt de Laurentius Stichting, waar de internationale school onder valt, een forse inhaalslag te maken. “Uit een haalbaarheidsonderzoek van de gemeentes Delft en Rijswijk van drie jaar geleden bleek, dat er veel belangstelling vanuit expatriatekringen was”, vertelt Joke Reijman, bestuursvoorzitter van de Laurentius Stichting.
De ISD richt zich op kinderen van buitenlandse ouders die in Nederland wonen of werken; kinderen van Nederlandse ouders, voor zover deze kinderen in het buitenland hebben gewoond en daar ook naar school zijn gegaan; en kinderen van Nederlandse ouders die tijdelijk in Nederland wonen, maar die op korte termijn weer gaan werken in het buitenland.  “Nederlandse ouders die het wel leuk lijkt om hun kroost meertalig te scholen, verwijzen we graag door naar Nederlandse basisscholen met extra aandacht voor tweetalig onderwijs”, verduidelijkt mevrouw Reijman. De voertaal op de International School is Engels, met ruimte voor ieders moedertaal. Een klein deel van het lesaanbod is in het Nederlands. De lessen worden gegeven door ‘native speakers’, docenten uit het buitenland die het Engels hanteren als voertaal of spreken als tweede taal.
Mogelijkheden
Wat betreft het onderwijsaanbod van de ISD maakt men gebruik van een internationaal erkend curriculum. Hierdoor sluit het onderwijs dat wordt gegeven goed aan op dat van andere internationale scholen in het buitenland, zowel qua basis- als vervolgonderwijs. Daarnaast werkt de ISD nauw samen met de internationale kinderopvang True Colors Delft (Stichting Rijswijkse Kinderopvang), om zo een doorlopende leerlijn en eenzelfde pedagogisch klimaat te kunnen bieden aan kinderen van 0 tot 12 jaar. Verder ziet mevrouw Reijman in de toekomst zeker mogelijkheden voor internationaal voortgezet onderwijs binnen het bestaande, plaatselijke voortgezet onderwijs.
Op de vraag waarom de school niet aan het begin van het reguliere schooljaar maar op 1 maart start, luidt het antwoord van mevrouw Reijman: “We hebben een licentie voor de school, die in augustus afloopt. Voor die tijd moeten we de school opgestart hebben. We maken een aanvang met de groepen 1, 2 en 3.” Hoewel het de bedoeling is om de school straks permanent te huisvesten op de TU-campus, gaat de school van start in een deel van de Cornelis Musiusschool aan de Nassaulaan. In de komende vijf jaar wil de Laurentius Stichting minimaal 80 leerlingen op de ISD hebben.
Meer informatie: www.isdelft.nl en www.truecolorsdelft.eu
Telefoon: 015 – 2511440

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12