Het sneeuwde soms zo hard dat er niet tegenop te strooien viel

Zondagmiddag. Met behulp van een sneeuwschuiver wordt de Molslaan sneeuwvrij gemaakt.

DELFT – Het heeft vorig weekend flink gesneeuwd, en dat hebben we geweten. De Gemeente moest met man en macht werken om de wegen sneeuwvrij te maken en te houden. Vooral dat laatste, het sneeuwvrij houden van de wegen, bleek geen gemakkelijke taak.

Op maandagmiddag, toen het alweer even niet had gesneeuwd, waren sommige wegen nog steeds bedekt met sneeuw. Ongelukkige automobilisten moesten hierdoor soms door goedwillende omstanders weer op gang worden geduwd. “Soms zijn de weersomstandigheden zodanig dat er bijna niet tegenop te strooien of te schuiven is”, reageert Gemeentewoordvoerder Jan Langstraat. “Zoals in het hele land was daar maandag ook in Delft sprake van.” 

De Gemeente zette de afgelopen dagen alle beschikbare wagens in om te strooien tegen de gladheid. Dan gaat het om vier grote strooiers en vijf kleine strooiers. Daarnaast werd er vanuit de vier Wijkposten actie ondernomen. Daar vertrokken de eigen bedrijfswagens om te strooien bij bruggen, viaducten, opritten en andere plekken waarvan bekend was dat er gladheid kon optreden. Buiten deze normale inzet zijn er nog drie extra sjofels en twee kleinere wagens –voor bijvoorbeeld fietspaden – ingehuurd. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1