Veel gekker moet het niet worden: Zondag 28 december

Algemeen

De Politieberichten uit de Delft op Zondag van 28 december.

Een 24-jarige man uit Delft is op dinsdag 23 december j.l. op de Reinier de Graafweg aangehouden. Het signalement van de man was aan de Politie doorgegeven door getuigen, die hem hadden zien rondhangen bij geparkeerde auto’s. Na controle bleek dat er een auto op de Reinier de Graafweg was opengebroken. De agenten wisten de man na een korte achtervolging in de kraag te vatten. Hij is als verdachte van de auto-inbraak aangehouden. 

Agenten zagen op dinsdag 23 december j.l. om 01.35 uur op het Dirk Costerplein een auto op een parkeerplaats staanl met een draaiende motor en de lichten aan. Toen de agenten op hun fiets langsreden, deed de bestuurder de motor uit en even later weer aan, waarop de agenten besloten de automobilist te controleren. Tijdens de controle roken ze dat hij alcohol had gedronken, waarna hij een blaastest moest afleggen. Hij blies 955 ugl, werd aangehouden, kreeg een proces-verbaal en kon z'n rijbewijs inleveren. 

De Politie hield in een woning in de Gesina van der Molenstraat in Pijnacker een 19-jarige inwoner uit Pijnacker aan. Hij had in zijn kamer een groot aantal illegale lawinepijlen opgeslagen. Daarnaast had hij nog twee Chinese rollen in het huis verborgen. De agenten namen het vuurwerk in beslag. Nog dezelfde dag nam de Politie bij een bedrijf in de Anna van Burenstraat, ook in Pijnacker, een hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag. Hier namen de agenten 40 kilo vuurwerk mee. Tegen de 40-jarige bewoner werd proces-verbaal opgemaakt. 

Surveillerende Politieagenten zagen zaterdag 20 december j.l. een stilstaande auto met draaiende motor en brandende verlichting in de Engelsestraat staan. In de auto troffen ze een 33-jarige man uit Oosterhout aan die diep in slaap was. Nadat ze hem wakker hadden gemaakt, verklaarde hij dat hij van een Kerstborrel kwam en absoluut niet van plan was om te gaan rijden. De automobilist was onder invloed van drank en hij werd aangehouden. Op het Bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. 

Een 40-jarige automobilist uit Leiden botste afgelopen maandag 22 december om 01.20 uur met zijn auto tegen een paal op de Wateringsevest. Politieagenten roken bij de man een flinke alcohollucht. Hij moest in het ziekenhuis, waar hij naartoe was gebracht vanwege zijn lichte verwondingen, daarom een bloedproef ondergaan.


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12