Afbeelding

Delft na drie jaar terug in Varend Corso met Delfts Blauw schip

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

DELFT - Na een absentie van twee jaar is er weer een Delftse corsoboot te bewonderen in de zeventiende editie van het Varend Corso.  De Gemeente Delft werd uitgenodigd door de organisatie van het Varend Corso om met een boot deel te nemen.


De gemeente benaderde Pauline Brouwer, die de uitnodiging met veel plezier accepteerde. Omdat de Gemeente Delft op het laatste moment besloot een boot namens Delft in de vaart te brengen, kreeg Pauline een aantal vrijheden van de organisatoren van het kleurrijke varende evenement.
“We mogen iets buiten het thema ‘Op Volle Toeren’ denken”, legt Pauline uit. “We maken gebruik van het schip van Rudolf Bulthuis en dat is iets kleiner dan de traditionele Westlandse schuiten. Dat komt wel goed uit want we hebben de beschikking over een beperkt budget dus het wordt woekeren met ruimte en materialen.”
Pauline Brouwer, in het dagelijks leven eigenaresse van Pauline Bloembinders, ging in zee met de Porceleyne Fles. “Delfts Blauw is het visitekaartje van Delft en dat zal dan ook op de boot tot uitdrukking worden gebracht. De Delfts blauwe vazen worden omzoomd met voornamelijk witte bloemen.”


Afgelopen maandag legde schipper Bulthuis de boot voor de deur van Pauline Bloembinders en donderdag ging de sympathieke bloemkunstenares, samen met Gerwin van den Boogaard en Tessa van Luijk, aan de slag. “Het resultaat vind ik zeer geslaagd. Tijdens het corso vragen de bloemen, afhankelijk van het weer, het nodige onderhoud. Elke ochtend ga ik in Honselersdijk de bloemen water geven en de beschadigde bloemen vervangen, want de Delftse inzending moet er wel drie dagen achtereen top uitzien.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12