Afbeelding

Nieuw bestuur van Buurthuis Het Voorhof is er helemaal klaar voor

Algemeen

Editie: Week 25, Jaargang 21 |

Nieuw bestuur van Buurthuis Het Voorhof is er helemaal klaar voor

DELFT - Buurthuis Het Voorhof gaat uitdagende tijden tegemoet. Vanaf 1 juli gaat het zelfstandig het beheer en de exploitatie voeren, zonder steun van de Gemeente. “Zelfs al iets eerder”, vertelt Maarten Labordus, voorzitter van Stichting Buurtwerk Voorhof II. “Op 18 juni nemen de laatste twee professionele medewerkers van het buurthuis, Sonja Cenin en Nick van Eijl, afscheid, daarna zijn we eigenlijk al op onszelf aangewezen. Daarom is het zo geweldig dat Sonja en Nick allebei de laatste maanden actief met ons hebben meegedacht over de toekomst van het buurthuis. Ze hebben meegeholpen met het leggen van contacten tussen diverse partijen. Ze hebben onze bestuursleden wegwijs gemaakt in de praktische zaken die komen kijken bij het runnen van een buurthuis. Dankzij hen zijn we er nu klaar voor!”

De wijk in

Het buurthuis zal in de nieuwe vorm in ieder geval veel actiever de buurt in gaan. Wie zijn onze buren? Welke behoeftes leven er in de wijk Voorhof II? Het buurthuis is er voor iedereen die er al jaren komt, maar we gaan ook op zoek naar nieuwe bezoekers, nieuwe gebruikers. Er wordt dit jaar nog een burendag georganiseerd, om gezamenlijk het buurthuis aan de buitenkant op te frissen. We zijn bezig met het opzetten van een project "de wijk in" waar we een theatrale wandeling willen maken door de wijk. Op diverse plaatsen worden de mensen dan verrast met een korte voorstelling, dans, een hapje en een drankje of een vertelling van een bewoner.

Donaties gezocht

“We doen dit voor de buurt, maar moeten het ook doen met de buurt”, vervolgt Maarten. “Omdat we geen enkele subsidie meer krijgen, moeten we op andere manieren geld bij elkaar zien te krijgen. Er zijn vaste lasten zoals gas, water, licht, verzekeringen en onderhoud van het pand. Maar de komende drie jaar moet er ook nog extra geld worden opgebracht om het pand af te betalen aan de Gemeente. Daarom zijn er diverse acties opgestart en aangekondigd via onze facebook pagina ‘Buurthuis het Voorhof’. Like ons! We gaan mobieltjes, oud papier, cartridges en batterijen inzamelen. Oliebollen bakken en verkopen in december. Mensen kunnen nu al aangeven of ze speciale wensen hebben, zoals glutenvrije oliebollen of oliebollen met cranberries of goji-bessen. Ik zal zelf een benefiet cabaretvoorstelling spelen. Zegeltjes en bonnen uit de keukenla zijn zeer welkom. Nog makkelijker om ons te steunen is om geld te storten op onze rekening NL22 rabo 0171 791800. We zullen regelmatig gezellige rommelmarkten organiseren. En meer ideeën zijn welkom!

Meer activiteiten

Dat is nog eens een bevlogen pleitbezorger…En Maarten is nog niet klaar. “We gaan vooral meer nieuwe activiteiten in het buurthuis organiseren. Meer activiteiten voor jongeren, want die zijn de laatste jaren een beetje uit het buurthuis verdwenen. Bestaande activiteiten zoals bewegen voor ouderen, 50+ computerlessen en Tai Chi gaan zoveel mogelijk door, ondanks dat deze activiteiten waarschijnlijk niet meer gesteund zullen worden onder het nieuwe gemeentebeleid. Er was altijd sprake bij de gemeente van ‘wel investeren in activiteiten, niet in stenen’, maar voorlopig lijkt het er op dat dit alleen geldt voor activiteiten in buurthuizen die onder Breed Welzijn Delft blijven vallen. We proberen toch zoveel mogelijk deze belangrijke activiteiten doorgang te laten vinden, maar dit kan niet zonder de steun van buurtbewoners, bedrijven en anderen. We hopen dat velen ons buurthuis een warm hart toedragen.” (KF)

Fotobijschrift:

Het nieuwe bestuur: (vlnr) Christina Terpstra, Lies Huiskes, Koos Lahaye (binnenkort vervangen door Bernice Stüger – niet op de foto), Laurien Seip en Maarten Labordus. (foto: Laura de Haan)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12