Afbeelding

Gulle gevers voor restauratie Nieuwe Kerk krijgen een beloning

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

Wie minimaal 250 euro overheeft voor de restauratie van de Nieuwe Kerk, mag de steigers op om onder leiding van een gids de mooiste plekjes van dichtbij te bewonderen.

DELFT – Voor de restauratie van de Nieuwe Kerk moet de komende tijd nog 2.939.866 euro worden gevonden. Inmiddels is het mogelijk om eenvoudig online geld te doneren èn hiervoor een tegenprestatie te krijgen.


Dit kan sinds twee weken via de website www.restauratienieuwekerkdelft.nl. Wie vervolgens klikt op ‘Bouw mee aan 632 jaar geschiedenis en doneer!’ kan items als een baksteen, een daklei of een orgelpijp doneren. “Als beloning hiervoor hebben we een aantal rewards”, legt Wilco Blaak, het hoofd van de Oude en Nieuwe Kerk, uit.


Een van de beloningen voor een gift – van minimaal 150 euro – is een steigertour voor maximaal vijf personen. “Dan ga je met een gids dus echt de steigers op naar boven. Je komt dan boven het koor en het grafmonument. De steigers reiken tot bovenin de kerk, je kunt allerlei unieke plekjes van dichtbij bezoeken. Je komt boven bij de ramen, ziet het houtwerk van dichtbij en als het weer het toelaat kun je buitenom, over de steigers, rondom de kerk. Je kunt vakmensen tegenkomen die aan het werk zijn. Ook krijg je de kans het plafond en de unieke schilderingen hierop van dichtbij te zien.” Nu is het juiste moment hiervoor, want eind juli zijn de steigers hier weer verdwenen. “Deze kans krijg je nooit meer in je leven. Zo’n restauratie gebeurt eens in de zeventig, tachtig jaar. Je komt nooit meer zo dichtbij. Dit is zeker voor Delftenaren heel interessant.”


Maar er is meer dan de steigertour. Bij een donatie van minimaal 20 euro krijg je gratis entree tot de Oude en Nieuwe Kerk, wie 40 euro doneert mag daarbij ook de toren van de Nieuwe Kerk in. Wie 100 euro overheeft voor de restauratie, krijgt gratis entree en een rondleiding door de Oude of Nieuwe Kerk voor maximaal vijf personen. Gulle gevers die 250 euro doneren, krijgen voor maximaal twee personen een VIP-ontvangst op de toren van de Nieuwe Kerk, inclusief hapje en drankje. “Zoiets kan bijvoorbeeld heel leuk zijn voor Valentijnsdag”, vindt Wilco Blaak. Geld doneren is volgens hem een kleine moeite. Dit kan via iDeal of PayPal.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12