Afbeelding

Komende Koningsdag in Buitenhof kan wel eens de laatste worden, vreest de organisatie

Algemeen

Editie: Week 14, Jaargang 22 |

Aan de Rooseveltlaan is het al negen jaar feest op Koninginnedag, maar het bestuur vreest voor het voortbestaan van het wijkfeest.

DELFT – In de wijk Buitenhof vieren buurtbewoners op Koninginnedag al negen jaar hun eigen wijkfeest. Dit jaar vieren ze met Koningsdag bovendien hun 10-jarig jubileum, maar komende Koningsdag kan wel eens het laatste Oranjefeest in de wijk worden, vreest het bestuur.


Het achtkoppige bestuur van de Stichting Oranjefeest Buitenhof Delft vindt het na al die jaren namelijk wel mooi geweest. Jammer, vindt ook bestuurslid Steven van Soldt, maar begrijpelijk. “Het bestuur heeft een soort harde kern van vier, vijf buurtbewoners die al vanaf dag één bij de organisatie betrokken is. Toen ze hiermee begonnen hadden ze zelf nog kleine kinderen. Die zijn nu groot en ze willen zelf bijvoorbeeld ook wel een keer naar de binnenstad of iets. Het wordt bovendien elk jaar moeilijker vrijwilligers te vinden, waardoor het vaak dezelfde mensen zijn die zich inzetten.”


Het bestuur is daarom naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden die zich belangeloos willen inzetten voor het wijkfeest aan de Rooseveltlaan. Als die zich aanmelden, weet Van Soldt, dan zal een deel van het huidige bestuur ook wel mee willen werken aan een doorstart. “Maar als niemand op onze oproep reageert, is het over voor het wijkfeest. Dat is zonde, ja, maar misschien moeten mensen het eerst bevatten.” Dan kan het wellicht gebeuren dat ze het feest missen en het zelf oppakken om voort te zetten, denkt Van Soldt.


Hij is er zelf vier jaar bij betrokken en weet inmiddels dat er wel wat tijd in gaan zitten. “We zijn maanden van tevoren al bezig met vergunningen aanvragen en bands en attracties regelen.” De voldoening is elk jaar echter weer groot. “Het is leuk om iets te doen voor je buurt. Als er iets over Buitenhof in het nieuws komt, is dat meestal negatief. Dit is juist een heel positief initiatief. Dat moet gekoesterd worden, ook voor de kinderen in de buurt. We krijgen elk jaar weer heel leuke reacties van de bezoekers. Sommigen komen er zelfs voor vanuit Pijnacker of andere omliggende gemeenten naar Buitenhof.”


Ook dit jaar wordt het weer een feest, garandeert Steven van Soldt. De organisatie heeft wederom een programma samengesteld met veel muziek, kinderattracties, een sfeervol horecaplein en een rommelmarkt. Wie interesse heeft om de Oranjefeesten in Buitenhof voort te zetten, kan voor meer informatie en aanmelden kijken op de website www.koningsdag-delft.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12