Met SEP handhaven in de derde klasse zou mooi zijn, vindt Pim Hoornweg

Algemeen

Pim Hoornweg (links) en DVC’er René van Hulle strijden in een duel om Joop Bol Trofee om de bal. Nick van Willigen (rechts) kijkt - vol vertrouwen in een goede afloop - toe. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Voetbalvereniging SEP is een derde Hoornweg rijker. Waar vader Joop en broer Jeroen al enige tijd de eer van Sport En Plezier hooghouden, komt Pim over van VV Schipluiden om hen daarbij te helpen.

“Eigenlijk kwam ik bij toeval in de jeugd van Schipluiden terecht”, vertelt Hoornweg. “Mijn ouders waren gescheiden en na de verhuizing was het relatief ver reizen naar DHC, waar ik toen lid was. Daarom belde ik Rien van Driel, van wie ik daar al eens training had gehad en ik vroeg hem waar hij op dat moment trainde. Hij bleek de A-junioren van Schipluiden onder zijn hoede te hebben en dat was vanuit Tanthof een stuk dichterbij. Zodoende kwam ik bij Schipluiden terecht.” 

In het afgelopen seizoen kwam Hoornweg (21) uit voor het tweede elftal van de Midden-Delflanders. “Daar kon ik het eigenlijk wel mee eens zijn. Conditioneel was ik niet topfit en trainer Piet Doorn vond dat mijn manier van spelen niet voldoende rendement met zich meebracht. Daarnaast zocht hij naar wat meer ervaring voorin en daar kan ik op mijn leeftijd natuurlijk nog niet helemaal in voorzien. Zodoende heb ik wel een aantal keer met het eerste mee mogen doen, maar zat een basisplaats er niet in.” 

Die basisplaats lijkt er bij zijn nieuwe club SEP wèl in te zitten. “Voorlopig heb ik er in de voorbereiding alweer wat wedstrijdjes opzitten en het gaat lekker. Tijdens het Joop Bol-toernooi speelde Terrence van Koppen achter me, terwijl mijn broer Jeroen en Michael Schilperoort op de flanken speelden. Als ik fit blijf, denk ik het komende seizoen wel veel aan spelen toe te komen. Of het feit dat mijn vader trainer is daarbij een rol speelt? Natuurlijk niet! Maar als mensen dat willen denken, gaan ze hun gang maar. Wèl is het zo dat ik het in het begin een vreemd idee vond dat mijn vader ook mijn trainer is. Inmiddels ben ik eraan gewend en zie ik hem op het veld tijdens trainingen en wedstrijden als trainer en daarbuiten als vader. Ik zal op het veld geen geintjes met hem flikken.” 


Hoornweg lijkt al snel gewend bij zijn nieuwe club. “Het is wel duidelijk dat SEP een heel gezellige vereniging is. We hebben een leuke groep en het is wel duidelijk dat iedereen voor elkaar wil knokken. Ze zijn het afgelopen seizoen tijdens het Hans Dorjee Voetbalgala ook niet voor niets tot ‘Ploeg van het Jaar’ verkozen. Die instelling is goed, want als we ons willen handhaven in de derde klasse, zullen we dat wel nodig hebben ook. Ik denk dat - als we hierin slagen - we het goed gedaan hebben.” 

Over zijn persoonlijke doelstellingen is de balvaste spits ook duidelijk: “Ik wil belangrijk zijn voor het elftal en mijn doeltjes meepikken. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat ik vooral een goed seizoen in de derde klasse wil draaien en hiermee hoop een steentje bij te dragen aan lijfsbehoud. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat we het komend seizoen niet meer bij Schipluiden in een poule zitten, want ik had graag tegen mijn oude club gespeeld. Aan de andere kant speel ik liever in een Leidse dan in een Haagse poule, want nu kom je toch wat fijnere tegenstanders tegen.” 

In de eerste weken is Hoornweg al een aantal keer trefzeker geweest voor zijn nieuwe ploeg. Tijdens het toernooi om de Stad Delft Bokaal wist hij tweemaal het net te laten bollen en ook op het Joop Bol Toernooi deed hij met twee doelpunten van zich spreken. “Dat zorgt voor vertrouwen. Maar ook zonder te scoren kan je belangrijk zijn. Ik weet dat ik balvast ben en een goed overzicht heb. Daarnaast hebben we vooral met Terrence van Koppen en Michael Schilperoort veel snelheid voorin. Dat maakt onze aanval gevaarlijk. Ik hoop dat het ons gaat helpen om voor het volgende seizoen een plaats in de derde klasse veilig te stellen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12