Afbeelding

Corso-organisatoren gaan publiek tot sponsor promoveren

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

De mannen en vrouwen van de scouting zijn herkenbaar aan een feestelijke clownsmuts.

NAALDWIJK – Voor de derde keer in successie probeert het bestuur van het Varend Corso de toeschouwers bij het schitterende varende evenement tot  sponsor te maken. Samen met de scoutinggroep van Naaldwijk zette Hen van de Laar drie jaar geleden de actie ‘Duit voor een Schuit’ op.

“Er staan alles bij elkaar zo’n vierhonderdduizend mensen langs de kant om van het corso te genieten”, zegt de sympathieke inwoner van De Lier. “Als een kwart van de mensen één euro doneert aan het corso dan is het publiek meteen de grootste sponsor van het varende feest.”
Collecteren is niet nieuw in de wereld van de bloemencorso’s. “Op verschillende plaatsen in het land lopen collectanten voor het corso uit”, zegt Van der Laar. “Die hebben het redelijk makkelijk want ze lopen met hun emmertjes op het parcours langs het publiek. Het publiek van het Varend Corso staat langs de waterkant en moet dus niet alleen vanaf de walkant, maar ook vanaf de waterkant worden benaderd. De scouting zorgt voor een kleine veertig collectanten die kunnen worden herkend aan de feestelijke clownsmuts. Zij benaderen het publiek van de achterkant met hun collecte-emmers, maar daarnaast varen vier sloepen aan het publiek voorbij met daarop een collectant met een emmer aan een stok. Elke Westlander is trots op het corso en wil op een of andere manier meewerken. Ook Sjors Janszen, de eigenaar van paviljoen De Zweth. Hij geeft ons drie dagenlang vier schitterende elektrisch aangedreven sloepen te beschikking voor de collecte vanaf het water.”


Het wordt hard werken voor de organisatoren en de scoutingleden om zoveel mogelijk mensen te benaderen. “Ik heb veel bewondering voor de mannen en vrouwen van de scouting. Het is voor die jonge gasten zes uur per dag, drie dagen lang keihard werken, maar het resultaat van de actie maakt veel goed. De voorgaande twee afleveringen van de actie gaven een stijgende lijn te zien. Het eerste jaar was een jaar van uitproberen en leverde toch een prachtig bedrag van twintigduizend euro op. Vorig jaar steeg de opbrengst naar dertigduizend euro en we hopen met de nieuwe opzet, met de inzet van de sloepen, ook dit jaar weer een stap te mogen maken, want de actie ‘Duit voor een Schuit’ wordt steeds belangrijker. We merken dat de economische situatie in het land nog verre van rooskleurig is en dat heeft zijn gevolgen voor het vinden van sponsoren. Veel kleintjes maken één grote. Als ik een advies mag geven aan de toeschouwers; doe gewoon één of een paar muntjes in je zak voor de collectanten voordat je van huis gaat. Hoef je niet te zoeken ook tijdens het corso.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12