Met vereende krachten werken aan gezonde Delftse jeugd

Algemeen

DELFT – Delft is sinds deze week officieel JOGG–gemeente. Wethouders Lucas Vokurka en Raimond de Prez onthulden daarvoor het plaatsnaambord ‘Delft’ met de toevoeging ‘JOGG-gemeente’.

Dat gebeurde met een feestelijke start bij de basisschool en bso De Horizon aan de Brahmslaan. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. “Delft behoort nu tot de dertien gemeenten in ons land die zich bij JOGG hebben aangesloten en er samen met hun lokale partners voor zorgen dat hun kinderen gezonder eten en meer bewegen. Ze laten zien dat de trend naar meer overgewicht te keren is als er lokaal wordt samengewerkt”, aldus oud-voorman van GroenLinks Paul Rosenmöller, tegenwoordig het boegbeeld van JOGG. “Ons streven is om tot 75 JOGG-gemeenten te komen. De methode die wordt gebruikt komt uit Frankrijk en is daar succesvol gebleken. Dus waarom hier niet?” 

Rosenmöller merkte dat de wethouders Vokurka en De Prez zelf het goede voorbeeld geven door veel te fietsen en te sporten. Raimond de Prez doet bijvoorbeeld aan aikido. Zij staan ook achter het deelnemen aan JOGG omdat ‘gezonde kinderen de basis zijn voor een gezonde toekomst’ en omdat ‘de JOGG-methode nadrukkelijk samenwerking met partners in de stad zoekt. Niet alleen scholen en sportverenigingen, maar ook ondernemers die het maatschappelijk ondernemen hoog in hun vaandel hebben staan’. Delft start met JOGG in de wijken Voorhof en Buitenhof. Bij elk JOGG-evenement zal het nieuwe plaatsnaambord opduiken. De JOGG-move, die bij de startactiviteit tussen de gezonde hapjes door werd geïntroduceerd, zal ook ongetwijfeld worden getoond.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12