Leerlingen van CLD lopen op klimaatneutrale vloer

Algemeen

Directeur H.B. Kok (midden) van het CLD aan het Molenhuispad krijgt uit handen van Roderick Conijn van InterfaceFLOR het certificaat van het klimaatneutraal tegeltapijt Cool Carpet. Rechts: Marco van Bergen van Van Bergen Woninginrichting.

DELFT – In de vestiging van het Christelijk Lyceum Delft aan het Molenhuispad (Havo/Vwo) kreeg H.B. Kok, directeur Financiën, administratie en beheer, onlangs een certificaat uitgereikt door Roderick Conijn van InterfaceFLOR. In de achterliggende periode heeft de school op diverse plaatsen in het gebouw klimaatneutraal tegeltapijt van InterfaceFLOR laten leggen.

De uitvoerende werkzaamheden werden gedaan door Van Bergen Woninginrichting (Breestraat 35-37), waar de school al vele jaren een uitstekende relatie mee heeft. Het betreft tegeltapijt van het duurzame concept Cool Carpet, een product waarvan de invloed op het klimaat wordt geneutraliseerd. Binnen dit concept worden alle broeikasgassen gecompenseerd die tijdens de levensduur van het gekochte tegeltapijt worden uitgestoten. 

“Dit geldt voor de gehele levenscyclus van het product”, aldus Conijn. “Ofwel vanaf de inkoop van grondstoffen tot productie, transport, gebruik en onderhoud, en uiteindelijk het verwijderen of het recyclen van het product.” InterfaceFLOR berekent de totale hoeveelheid kooldioxide (CO2) die tijdens de levenscyclus van het product vrijkomt. Vervolgens wordt deze hoeveelheid CO2 gecompenseerd door middel van investering in projecten die de impact van deze uitstoot verminderen of teniet doen. Conijn overhandigde Kok een certificaat waarin de hoeveelheid CO2-uitstoot van zijn aankoop aangegeven staat en hoe deze uitstoot wordt gecompenseerd. “Een zwaardere belasting voor een vloerbedekking dan in een school is er niet”, reageerde de directeur. “Deze soort heeft zich in de praktijk al bewezen. Wij hopen er over tien jaar nog net zo tevreden over te zijn als nu.” Telefoon Van Bergen Woninginrichting: (015) - 212 38 06.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12