Afbeelding

Huis te koop: Jaagpad 117, Rijswijk

wonen

Editie: Week 24, Jaargang 21 |

Stijlvolle jaren twintig woning op een schitterende locatie aan het water

RIJSWIJK – Anouk Brantjes en Michel van Schie wonen sinds 2006 in deze leuke woning op een schitterende locatie in Rijswijk. Het huis staat pal langs het Rijn-Schiekanaal en heeft dus een vrij uitzicht over het water. Toen ze er gingen wonen, hebben ze de woning eerst helemaal verbouwd, met behoud van de originele details uit 1922. “Het is hartstikke leuk om door het raam de bootjes voorbij te zien varen”, zegt Anouk.
In de woonkamer is de schouw een echte blikvanger. De schouw is opgebouwd uit tegeltjes uit 1920 van De Porceleyne Fles. “Dit was het huwelijkscadeau van degene die het huis gebouwd heeft”, weet Michel te vertellen. “Wij hebben het huis gekocht van de kleindochter van de oorspronkelijke bewoners.”
De woonkamer is 9.40 bij 3.38 meter. De authentieke details van het huis zijn bijvoorbeeld de hoge plafonds, de granitovloer in de hal en de glas-in-lood ramen in de woonkamer. Daar is ook veel extra vaste kastruimte. In de woonkamer ligt een fraaie parketvloer voorzien van convectorverwarming. De keuken aan de achterzijde van de woonkamer is in 2012 nog helemaal vernieuwd. De keuken, met een ruime voorraadkast, is 3.24 bij 1.95 meter en biedt genoeg ruimte. “De keuken zou eventueel zelfs nog uitgebreid kunnen worden”, zegt Anouk. De dichte keuken is uitgerust met verschillende inbouwapparatuur, zoals een vierpits gaskookplaat, een spoelbak, een afzuigkap, een vaatwasser, een oven, een magnetron, een koelkast en er is een aparte vriezer. Via de keuken kun je in de grote tuin komen. De tuin had al grote afmetingen, maar is door de bewoners ook nog eens een heel stuk uitgebreid. De tuin is wel 25 meter diep en zonnig, heeft een stenen berging en grenst aan de achterkant aan water en veel groen. “Je krijgt in de tuin net een vakantiegevoel”, zegt Michel. “En onze kinderen Pepijn en Eveline kunnen er heerlijk spelen. In de omgeving is ook nog de watertoren van Rijswijk, een park, een speeltuin en een kinderboerderij.. Het voelt landelijk en toch dichtbij de binnenstad van Delft.”
Op de eerste verdieping is er een lichte overloop met een vaste kast. De slaapkamer aan de achterzijde is 3.93  bij  2.64 meter. Deze heeft openslaande deuren naar de serre met veel lichtinval. Er is de mogelijkheid om een dakterras te maken. De L-vormige slaapkamer aan de voorzijde is 3.99  bij  4.53 meter. Deze kamer heeft een mooi uitzicht op het water. De geheel betegelde luxe badkamer (2006) heeft een wastafel, een ligbad, een douchecabine, een designradiator en mechanische ventilatie. De woning is in 2006 helemaal gemoderniseerd waarbij het leidingwerk is vernieuwd, gevelisolatie is aangebracht en overal dubbel glas is geplaatst.
Er is zeker de mogelijkheid tot het realiseren van een dakopbouw. “Het is een heel leuke locatie”, zegt Michel. “We zijn erg op Delft georiënteerd, je loopt in een kwartier naar het historische centrum van Delft, fietsend zelfs binnen vijf minuten.”
De vraagprijs voor deze woning is € 289.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12