Afbeelding

Huis te koop: Jaagpad 101, Rijswijk

wonen

Editie: Week 22, Jaargang 21 |

Gezellige bovenwoning op leuke locatie met schitterend uitzicht op het water
RIJSWIJK – Hilde Bijleveld en Theo de Rijk wonen al vijftien jaar met veel plezier in deze gezellige bovenwoning. Hilde is opgegroeid in oud-Rijswijk. Voordat ze naar Roosendaal verhuisden hebben Hilde en Theo nog even in Delft gewoond. Uiteindelijk was het haar wens om terug te keren naar Rijswijk. “We hebben het ook gedaan omdat onze kinderen hier wonen”, zegt Hilde.
De locatie was de belangrijkste afweging om hier te gaan wonen. Het dubbele bovenhuis heeft een prachtig vrij uitzicht over het water. Aan de achterzijde is er een evenzo mooi uitzicht, namelijk op een prachtig groengebied en de watertoren van Rijswijk. Zittend op het balkon waan je jezelf echt in de bossen. “Volop natuur terwijl je midden in de Randstad woont”, zegt Theo. “Er zit een heel nest jonge scholeksters op het dak. En op het balkon kom je ook regelmatig vogels tegen. Je zou bijna kunnen spreken van vakantie in je eigen huis.”
De woning heeft een grote L-vormige woonkamer van ongeveer 40 vierkante meter. Oorspronkelijk was er nog een zijkamer, maar die was al door de vorige bewoners bij de woonkamer getrokken. Hierdoor zijn er aan de voorzijde drie grote ramen, die voor veel lichtinval zorgen. “Het huis verkeert in een goede staat van onderhoud”, zegt Hilde. “Er is veel aan verbouwd en verbeterd, met in stand houding van originele details. Zo zie je bijvoorbeeld overal nog de authentieke paneeldeuren.”
Aan de achterzijde van de kamer is er de deels uitgebouwde keuken. Deze is helemaal vernieuwd en ziet er netjes uit. De keuken is voorzien van een losse koelkast en een oven, een ingebouwd vijfpits gaskomfoor, een afzuigkap en een gootsteen. Vanuit de keuken is er toegang tot het balkon.

Het huis is geschikt voor alle type mensen. Een fantastisch huis voor starters, maar je zou er ook met één kind kunnen wonen. “Doordat ik gehandicapt ben geworden, hebben we besloten te gaan verhuizen”, zegt Hilde. “Ik heb een scootmobiel en het halletje beneden is daar eigenlijk te klein voor. In het aparte benedenhuis woont trouwens onze dochter en daarom is er een doorgang naar dat huis. Maar bij verkoop wordt die uiteraard dicht gemaakt.”
Op de tweede verdieping is er een grote slaapkamer aan de achterzijde van 4.76 bij 3.17 meter. Aan de voorzijde is er ook een riante slaapkamer, over de volle breedte van 5.75 bij 3.25 meter. De geheel gemoderniseerde badkamer is 2.50 bij 3.30 meter en heeft de aansluiting voor een wasmachine, de opstelplaats CV/combiketel (2004), een wastafel, een tweede toilet (sanibroyeur) en een uitgebreide douche/stoomcabine. “We vinden het heel erg dat we hier weg moeten”, zegt Theo. “Het is hier heerlijk wonen, vlak bij Delft en oud-Rijswijk. Vlak voor de deur zie je altijd wel iets gebeuren. Pas geleden voeren er nog 150 roeibootjes van de Ringvaart Regatta voorbij. Heel leuk om dat vanuit je huis te bekijken. Je kunt ook gewoon een hengeltje uitgooien. Het is wel jammer dat het pontje weg gehaald is. Winkelcentrum De Boogaard is van hier uit trouwens ook makkelijk bereikbaar.”
De vraagprijs voor deze woning is 230.000 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 2126426 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12