Afbeelding

Huis te koop: Vesteplein 114, Delft

wonen

Editie: Week 6, Jaargang 22 |

DELFT – Katelijne Penders woont sinds 2011 in dit tweekamer topappartement in het bruisende centrum van Delft. Later is Willem Jan Duijndam bij haar ingetrokken en inmiddels hebben ze ook een zoontje. Katelijne heeft destijds heel bewust voor deze woning gekozen. “Je woont midden in de binnenstad, een heel levendige omgeving. Bovendien heb je op het dakterras een prachtig uitzicht over de stad.”
De geboorte van hun zoontje Stan is de reden om uit te kijken naar een andere woonomgeving. Met z’n tweeën kun je prima wonen in dit topappartement, maar met een kleintje erbij wordt het wat krap. Katelijne en Willem Jan willen nu naar een ééngezinswoning verhuizen. “Toch zal ik deze woonomgeving wel gaan missen”, zegt ze. “Je hebt vanuit de woonkamer een leuk uitzicht op het bruisende Bastiaanplein, waar altijd bedrijvigheid is. Dit complex bestond al, maar is in 2007 helemaal gemoderniseerd. Het is van de buitenkant duidelijk herkenbaar aan de oranje stenen. Het gebouw heeft een aparte, opvallende architectuur.”
Het is ook een heel lichte woning, want overal zijn grote ramen tot aan de vloer. Hierdoor kan er veel zonlicht naar binnen schijnen. In de lichte woonkamer is er een open keuken met een bar. De keuken is bij de grote modernisering in 2007 helemaal opnieuw ingericht. De keuken is modern uitgevoerd en is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een keramische kookplaat, een afzuigkap, een combi-magnetron en een koel-vries-combinatie. “Wij vinden het wel gezellig dat de keuken open is”, zegt Willem Jan. “Het is ook leuk om aan de bar te zitten.”
De woning beschikt over een slaapkamer en een ruimte die als slaapkamer of inloopkast ingericht kan worden. Met de komst van Stan hebben Katelijne en Willem Jan die laatste ruimte als kinderkamer ingericht. “Aan de indeling hebben we verder niets veranderd”, zegt Katelijne. “We hebben alleen een schuifdeur gemaakt naar onze slaapkamer. Het is eventueel mogelijk de woning anders in te delen, door een aantal wanden anders te plaatsen.”
Niet alleen de keuken, maar ook de badkamer is bij de modernisering in 2007 helemaal aangepast. Het is een modern uitgevoerde badkamer, voorzien van een toilet en een douchecabine. “Zelf heb ik een wandcommode gemaakt”, zegt Willem Jan. “Daar kunnen we de kleine verschonen. Daaronder is de opstelplaats voor de wasmachine en de droger en de wasmachinekraan is netjes weggewerkt.”
Het grootste pluspunt van deze woning is wel het dakterras, tevens aanloop naar de voordeur. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Nieuwe en Oude Kerk, het stadhuis en de Maria van Jessekerk. “Je kunt daar in de zomer de hele dag in de zon zitten”, vertelt Katelijne. “Doordat we op de uiterste hoek zitten, kunnen we de volledige oppervlakte tot aan de reling gebruiken. We gaan trouwens leuk met de buren om, we wonen in een gemoedelijke sfeer. Hier wonen een hoop jonge stellen en er worden ook wel eens feestjes georganiseerd.”
In de onderbouw is er een collectieve fietsenberging. Alle voorzieningen zoals winkels, de bibliotheek, het theater, de bioscoop en uitgaansgelegenheden zijn binnen handbereik. De maandelijkse VvE-bijdrage is 247,50 euro plus 55 euro voorschot elektriciteit en 60 euro voorschot stookkosten (warm water en verwarming inbegrepen).
De vraagprijs voor deze woning is 139.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12