Afbeelding

Huis te koop: Wethouder Sonneveldhof 29, Delfgauw

wonen

Editie: Week 41, Jaargang 21 |

DELFGAUW – Jan Wester en Patricia Hidma wonen sinds de oplevering in 1997 in dit geschakelde herenhuis. Het huis staat in een kleinschalige nieuwbouwwijk in oud-Delfgauw. De wijk is een U-vorm gebouwd, waardoor er alleen bestemmingsverkeer is. Hierdoor kunnen kinderen naar hartelust buiten spelen. Ze verhuizen richting Amersfoort in verband met het werk van Jan.
Jan en Patricia kwamen uit de Zuiderstraat in het centrum van Delft. Op een gegeven moment groeiden ze uit de woning. Het was een omgeving met veel studenten en ze waren ook wel toe aan een grotere woning. “Het is een heel klein en besloten wijkje”, zegt Jan. “Met een ideale locatie zo aan de rand van de Delftse Hout, maar ook op nog geen tien minuten fietsen van het stadscentrum.”
Het zijn nieuwe huizen, maar wel in een bestaande kern. Het wordt dus wel ervaren als een nieuwbouwwijk, maar je leeft ook samen met de oude Delfgauwenaren. In het huis zelf is de woonkamer het meest opvallend. “Die is heerlijk royaal en met veel ramen”, zegt Patricia. “En doordat er aan de achterkant geen bebouwing is, heb je alle privacy in de tuin, die uitkijkt op een sloot waarin flinke karpers zwemmen.”
De L-vormige woonkamer heeft in de zijvleugel een apart eetgedeelte. Uiteraard kun je die ook een andere bestemming geven, zoals een werkruimte of een speelkamer. De leefkeuken is zo groot, dat hier makkelijk een eettafel kan staan. Het zitgedeelte is erg ruim en comfortabel. De woonkamer is in totaal 50 vierkante meter. De keuken, circa 10 vierkante meter, aan de voorzijde is uitgerust met diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde biedt een schuifpui toegang tot de grote tuin met diverse terrassen. “In de tuin kun je altijd de zon of de schaduw opzoeken”, zegt Jan. “We hebben een zitje gemaakt aan het water, dat overigens een schone sloot is. De sloot is zelfs zo schoon, dat er een ijsvogeltje woont. Het is echt heerlijk om daar te zitten.”
Op de begane grond is vanuit de gang de inpandige garage te bereiken. Hier kun je eenvoudig je auto parkeren, maar de ruimte is ook goed te gebruiken als berging. “Voor de deur hebben we namelijk ook nog een eigen parkeerplaats, waar, indien nodig, zelfs twee auto’s kunnen staan”, zegt Patricia.
Op de eerste verdieping zijn er drie mooie, volwaardige slaapkamers van respectievelijk 4.95 bij 3.53/2.93 meter, 4.41 bij 3.53 meter en 2.70 bij 3.30 meter. De badkamer is voorzien van een groot ligbad, een douche en een wastafel. “Onze slaapkamer is aan de voorkant en de andere kamers gebruiken we als logeerkamer en als kantoor voor Patricia”, meldt Jan.
Op de tweede verdieping is er een ruime studio-slaapkamer van 4.40 bij 5.80 meter. Deze ruimte is vergroot met een dakkapel. Aan de voorkant is er een grote raampartij, met toegang tot een dakterras. “Dat is een plaats voor de echte zonaanbidders”, zegt Patricia. “Daar zit je heerlijk uit de wind en in de zon.”
Netjes weggewerkt achter een gordijn is hier de opstelling van de CV-HR combiketel, de mechanische ventilatie en de aansluiting voor de wasmachine en de droger. “Voor de dagelijkse boodschappen kun je makkelijk naar Emerald”, gaat ze verder. “Daar zijn ook allerlei andere voorzieningen zoals drie basisscholen. Wij zelf zijn vooral op Delft georiënteerd, waar je heel snel bent, maar ook Pijnacker heeft een leuk centrum.”
Het schilderwerk aan de buitenzijde is in 2011/2012 uitgevoerd.
De vraagprijs voor deze woning is €445.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12