Afbeelding

Belangenorganisatie Wippolder Zuid kijkt tevreden terug

kijk op de wijk

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

Belangenorganisatie Wippolder Zuid ziet de sloop en nieuwbouw van de Telderslaan als hoogtepunt van het jaar.

DELFT - De Donkere Dagen voor Kerstmis zijn aangebroken en ook BOW Zuid gaat het jaar 2013 bijna afsluiten. Afgelopen jaar zijn er diverse zaken in de wijk gebeurd, met als hoogtepunt de sloop en nieuwbouw van de woningen aan de Telderslaan. “Wij hebben diverse keren onze waardering uitgesproken over hoe dit is verlopen en dan hebben we het ook vooral over de communicatie. Merkbaar is vooral dat er weinig of geen zwerfvuil meer naast de ondergrondse containers ligt. Wij denken dat onze actie hiertoe mede heeft bijgedragen”, aldus BOW Zuid.
Begin december 2013 is bekend geworden dat de mensen in de wijk de kliko’s een avond voordat ze opgehaald worden buiten mogen zetten. Dit komt omdat ze erg vroeg opgehaald worden en dat er ook mensen zijn die dan wel erg vroeg met hun kliko’s op pad moeten. “Wij vinden dit een goede zaak. De ondernemers en vrijwilligers van onze wijk, de Wippolder, organiseren op vrijdag 20 december, met en voor de wijk een kerstmarkt.”
BOW Zuid heeft inmiddels voor twee vuurkorven gezorgd. De belangenorganisatie wenst de organisatie van de kerstmarkt veel succes toe en hoopt dat het voor de bewoners een gezellige avond wordt. Activiteiten voor en door de wijkbewoners kunnen altijd op de steun van de BOW Zuid rekenen.
Afgelopen jaar heeft BOW Zuid het niet onder stoelen of banken gestoken, dat de organisatie zeer teleurgesteld is in het welzijnswerk dat in deze wijk plaatsvindt. “Bezuinigingen en plotselinge fusies, dat is wat wij via via te horen hebben gekregen”, aldus de BOW Zuid. “We zijn al maanden niet meer in gesprek met de welzijnsorganisatie, omdat ze zich simpelweg nog niet eens voorgesteld hebben aan ons. Wij voelen ons zeker niet geroepen alleen al vanwege het feit dat we alleen via de media hebben vernomen dat de BWD opgehouden is te bestaan.” Mede op initiatief van BOW Zuid zijn er nog regelmatig gesprekken met de wijkcoördinator mevrouw Buzing. Op dit moment doet zij dit met een aantal buurtbewoners, waar BOW Zuid alle vertrouwen in heeft. Afgelopen woensdag hebben ze weer met elkaar om de tafel gezeten. Samen met een aantal buurtbewoners is door de BOW Zuid een voorstel geschreven dat tot resultaat heeft gehad dat de gesprekken nog steeds doorgaan. “Wij hopen dat de buurtbewoners  goede afspraken kunnen  maken met de Gemeente, want dat verdient een wijk als de Wippolder.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12