Duik in de Delftse historie en schrijf een aflevering van Dubbel Delft

kijk op de wijk

DELFT - Steeds meer (oud-)Delftenaren en Delvenaren weten de website van WikiDelft te vinden. Foto’s en verhalen worden op deze site geplaatst en aangevuld door anderen en van commentaar voorzien. Om nog meer bijdragen aan WikiDelft te verzamelen, worden er de komende tijd wedstrijden georganiseerd. Zo kan iedereen nog tot en met 6 september meedoen aan de fotowedstrijd 'Oud gebouw – Nieuw gebruik', die wordt georganiseerd in het kader van Open Monumentendag.

Grijp hiervoor nu uw kans en stuur uw foto van een Delfts monument dat een nieuw leven is ingegaan. Op de website www.wikidelft.nl vindt u alles over de wijze van deelname en de voorwaarden.

En dat is nog niet alles. WikiDelft organiseert de komende tijd een ‘Dubbel Delft-wedstrijd’ en noemt die ‘Wiki Loves (Dubbel) Delft!’. Iedereen uit (de omgeving van) Delft kent de krant Delft op zondag. Elke week staat hierin een nieuwe aflevering van Dubbel Delft van 'stadschroniqueur' Willem de Bie. Hij plaatst een oude foto van een Delfts stadsgezicht of gebouw naast een door hem gemaakte nieuwe foto en vertelt daar een verhaal bij; natuurlijk over de verschillen tussen vroeger en nu, maar er komen ook andere zaken of herinneringen boven. Voor deze wedstrijd wordt iedereen uitgenodigd om zelf een Dubbel Delft te maken. Maak daarom een nieuwe foto van een Delfts rijksmonument waarbij Erfgoed Delft de oude foto beschikbaar stelt. Bij beide foto’s schrijft u een Dubbel Delft–verhaal. De nieuwe foto's dingen uiteraard ook mee in de wedstrijd 'Wiki loves Monuments'. De deskundige jury van Wiki loves (Dubbel) Delft!, bestaande uit Willem de Bie zelf, Jesper Neeleman van Delft op Zondag, monumentenfotograaf Michiel Minderhoud en Astrid Griffoen, monumentenspecialist van WikiDelft, kiest de mooiste bijdrage. Die komt behalve op de website WikiDelft natuurlijk ook in de krant Delft op Zondag te staan. De inzender van de winnende bijdrage krijgt bovendien een ingelijste versie van de twee foto’s uitgereikt. U kunt de hele maand september inzenden via de website www.wikidelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12