Afbeelding

Bij 'Lijstenmakerij van Dijk' wordt elk werk uniek ingelijst

kijk op de wijk

Editie: Week 16, Jaargang 23 |

Josetta: “Iedere klant krijgt een uniek voorstel om een kunstwerk nog beter te laten uitkomen.”

DELFT – Het is nu twee jaar geleden dat Josetta van Dijk-Hak in de Wippolder de befaamde lijstenmakerij in de Frederik Hendrikstraat  2A overnam van Ria van Dijk, een vormgeefster die met landelijke hoofdprijzen werd bekroond. “Klanten mogen verwachten dat ook ik die kwaliteit lever.”

Ze is inmiddels wel het een en ander aan het veranderen in de Delftse zaak, maar wat blijft is het niveau. Josetta: “Als een klant binnen komt met een schilderij, foto, ets of aquarel, pols ik eerst wat de wensen zijn. Daarna doe ik suggesties om het kunstwerk nog beter te laten uitkomen. Daarbij kan ik een keus laten zien uit een zeer ruime collectie lijsten, verschillende soorten glas, en – ook belangrijk –  de mogelijkheden aan passe-partouts voor om het kunstwerk. De klant krijgt van het unieke eindvoorstel een vrijblijvende prijsopgave.”
In deze lijstenmakerij worden ook vaak olieverfdoeken, ornamentlijsten of etsen gebracht die vervuild of verzuurd zijn of gerepareerd moeten worden. “Ik kan en doe dat schoonmaken en wassen zelf of ik regel voor de klant een erkende restaurateur.”
Josetta Hak biedt ook nieuwigheden, zoals ‘kunstsnuffelbakken’. Iedereen kan haar winkel binnenlopen om vrij te grasduinen in werk van interessante artiesten. “Zonder op een galerie te willen lijken, bied ik graag een breed aanbod. Kunstenaars die hier hun werk willen laten zien, kunnen zich bij me aanmelden.”
De lijstenmakerij is telefonisch te bereiken via (015) 212 58 13 en meer informatie is te vinden via www.lijstenmakerijvandijk.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12