Afbeelding

Dames van SEP beleven een topseizoen en winnen ook nog eens de Stad Delft Bokaal

sport

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

De dames van SEP wonnen de Stad Delft Bokaal en vierden dat in een wel erg toepasselijke rood-gele wagen. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – De dames van SEP hebben een prachtig seizoen achter de rug. Ze verloren dit seizoen niet één keer en werden dus kampioen. Op Hemelvaartsdag wonnen de rood-gelen ook nog eens de Stad Delft Bokaal voor dames.

Tijdens dat toernooi tussen alle Delftse damesteams, dat dit jaar werd georganiseerd bij en door Delfia, won SEP alle wedstrijden. Eerst met 1-0 van Vitesse, daarna met wederom 1-0 van Delfia. In de laatste wedstrijd werd Ariston ’80 met 3-0 verslagen. “Ik stond er eigenlijk niet van te kijken dat ze het zo goed deden. Ik had het wel verwacht”, reageert Marcel Alblas, die alle zaken rond het damesteam van SEP coördineert. Toen de heren van SEP vorige week donderdag hoorden dat de dames van SEP de Stad Delft Bokaal hadden gewonnen, sprongen ze in hun speciale rood-gele kampioenswagen. Daarmee reden ze het terrein van Delfia op en kon het feestje beginnen.
Marcel Alblas, die tot begin dit seizoen trainer was van SEP dames 1, is ‘natuurlijk trots’ op zijn team. “Ze hebben een heel goed seizoen gehad en zijn ongeslagen kampioen geworden. Je kunt wel merken dat ze met Bram Beezemer nu een echte trainer hebben, in plaats van dat ik op het trainingsveld sta te rommelen. Hij had vooraf beloofd dat hij ze twintig procent beter zou maken. Dat heeft hij nu al gedaan.” Beezemer gaf ook aan dat hij in drie jaar tijd van de Vierde naar de Tweede Klasse wilde promoveren. In zijn eerste jaar is promotie naar de Derde Klasse alvast bewerkstelligd. En ook die promotie naar de Tweede Klasse moet ooit lukken. SEP beschikt in Delft op dit moment over de meeste voetballende meiden, verdeeld over drie dames- en drie meisjesteams. Marcel Alblas heeft er in elk geval alle vertrouwen in, zoals hij dat ook voorafgaand aan de Stad Delft Bokaal had. Komt goed dus… (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12