Afbeelding

Hoe gaat het met Cees Verdel?

sport

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

Cees Verdel (62) speelde zijn gehele voetbalcarrière voor Oliveo en werd er kort na zijn periode in het eerste elftal zelfs voorzitter. Afgelopen mei werd hij door de huidige voorzitters benoemd tot erelid.

Zoals veel Pijnackerse jongetjes van een jaar of tien, meldde hij zich aan bij Oliveo. “Daar doorliep ik de jeugd en haalde ik het eerste elftal. In die tijd vertrok er maar zelden iemand en ook ik bleef heel mijn loopbaan bij Oliveo voetballen; ik voetbal er nog steeds zelfs. 

– Met wie speelde je in die tijd zoal samen?
“In het begin waren dat veel jongens met wie je in de jeugd samenspeelde, zoals Paul Bergen, Ton van der Quast, John van den Boer, Hans Kerklaan, Kees Kluiters, Herman Toussaint, Ben Smit, Aad van der Helm en Kees Wijsman. Later kwam Peter van Velzen nog terug van Sparta en nam hij Jeffrey Oost mee. Die twee konden ontzettend goed voetballen en hadden samen een klik. Daardoor was je verzekerd van een groot aantal doelpunten. Met hen in het elftal promoveerden we ook van de onderbond naar de KNVB onder leiding van trainer Krijgsman en leider Piet Kouwenhoven.”

– Hoe werd het voetbal in die tijd beleefd?
“We waren allemaal vrienden van elkaar en, op Jeffrey Oost na, kwamen we allemaal uit Pijnacker. We hadden bij elkaar op school gezeten en voetbalden in die tijd nog aan de Monnikenweg. We hadden een aardige ploeg. Dat bleek ook wel, want toen we uiteindelijk vanuit de onderbond naar de KNVB waren gepromoveerd, speelden we ons redelijk gemakkelijk veilig.”

– Wie waren in die tijd de gangmakers?
“Er waren natuurlijk altijd wel wat mondigere spelers en wat stillere jongens. Zelf was ik aanvoerder en moest ik mijn mondje wel roeren. Verder had Peter van Velzen, toen hij weer bij de club was, altijd wel het hoogste woord. We hebben in die tijd ontzettend veel gelachen. Het was een prachtige tijd. Ik vond het ook een eer om voor het eerste elftal uit te mogen komen.”

– Hoe ben je na je periode als voetballer bij de club betrokken gebleven?
“Ik ben er altijd blijven voetballen. Inmiddels spelen we met een heel aantal oud-eerste elftalspelers zondagmorgen onderling. Verder ben ik negen jaar voorzitter van de club geweest en vijftien jaar voorzitter van de business club. Toen ik in mei afscheid nam, werd ik tot erelid benoemd. Verder ben ik nog bestuurslid van de stichting die zich bezighoudt met de exploitatie van het sportpark.”

– Ga je nog weleens bij het eerste elftal kijken?
“Ja, regelmatig, maar zeker niet elk weekend. In het verleden speelde mijn zoon nog in het eerste en het ziet ernaar uit dat mijn kleinzoon van drie ook bij Oliveo gaat voetballen. Mocht mijn zoon voor een andere club kiezen, dan onterf ik hem!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12