De EGYM is speciaal geschikt voor oudere sporters.
De EGYM is speciaal geschikt voor oudere sporters. "Je kunt het niet fout doen." (Foto: PR) Foto:

Bij The Fitnessclub Delft zijn ook oudere sporters welkom

Algemeen

DELFT - Sporten en fitness is voor de jongeren? “Welnee”, zegt Michiel Wiegman van The Fitnessclub aan de Schieweg, tegenover de Makro. “Integendeel. Sporten is juist goed als je gezond en fit ouder wilt worden.” Met zijn 67 jaar praat Michiel uit ervaring: “Ik geef graag het goede voorbeeld.”

Daarom richt The Fitnessclub zich de laatste jaren steeds meer op de oudere sporter. Lees: de veertigplusser. “Maar er lopen ook gerust tachtigers rond.” Die oudere sporters kunnen bijvoorbeeld een beroep doen op de ‘huisfysiotherapeut’ Kees Neervoort, die geregeld inloopspreekuren houdt in The Fitnessclub. “Wie ouder wordt krijgt nu eenmaal pijntjes en klachten. Je raakt gemakkelijke geblesseerd. Begeleiding in het sporten is daarom een goede zaak”, legt Michiel uit. Daarnaast heeft hij speciaal voor deze doelgroep geschikte apparatuur aangekocht, zoals de EGYM: “Dat is volautomatische fitnessapparatuur dat volledig op jouw persoon en sportbehoefte wordt ingesteld. Met een tag log je in en vervolgens gaat het voor jou geschikte programma lopen. Je kunt niks verkeerd doen en het programma bouwt langzaam op naarmate je verder komt. Je traint hierbij niet alleen je spieren, maar verbetert ook je botdichtheid.” Andere apparatuur is van Life Fitness: die is meer gericht op het verbeteren van beweging dan pure power”, aldus Michiel. Andere programma’s zijn bijvoorbeeld FMS (Functional Movement Systems) waarbij eerst wordt bepaald wat de beperkende factoren zijn, waarna een compleet en super gericht persoonlijk programma wordt opgesteld. 

Abonnementen
Speciaal voor de oudere sporter zijn verschillende trainingen en abonnementen mogelijk. Naast het basisabonnement is er bijvoorbeeld het resultaat-abonnement: “Want mensen willen resultaat zien.” In het resultaatabonnement worden mensen meegenomen in een compleet en doelgericht programma, waar bijvoorbeeld ook gekeken wordt naar gewicht. Het Lifestyle-abonnement, dat nu in ontwikkeling is, gaat nog een stapje verder: “Daar krijg je, zoals de naam zegt, een compleet lifestyle-advies, met bijvoorbeeld ook voedingsadviezen en zelfs kooktips. Voor die service heeft The Fitnessclub een diëtiste in huis: ‘Mara’. “Haar diensten worden deels vergoed door de verzekeraars.” Naast deze zaken zijn er ook de verschillende groepslessen die The Fitnessclub aanbiedt: “Die maken het pakket compleet.”

Aandacht en sfeer
Bovenal vindt Michiel het belangrijk dat zijn gasten, ouderen èn jongeren, zich thuis voelen en de aandacht krijgen die ze verdienen. “Daarom willen we bijvoorbeeld niet te druk worden en wordt er goed nagedacht over de sfeer”. Dat vertaalt zich in allerlei details zoals inrichting en muziekkeuze. De inrichting gaat binnenkort op de schop: “We gaan de ingang helemaal veranderen”, vertelt Michiel. “Er komt een nieuwe bar/receptie. Die wordt warmer, meer open en wellicht gaan we ook wat meer horeca aanbieden.”