Afbeelding

Je gaat scheiden en hebt samen een koophuis. Wat moet je doen?

Algemeen

Wat moet je doen? Je gaat scheiden en hebt samen een koophuis. Wat moet je dan allemaal regelen en waar moet je op letten? Moet je scheiden nadat je het huis hebt verkocht? Of kan je beter eerst je echtscheiding regelen en daarna je koopwoning in de verkoop zetten? Wij van Hof van Delft Makelaardij kunnen je hierbij adviseren, neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Wat gebeurt er met ons koophuis?
Het koophuis waarin je woont is waarschijnlijk een belangrijke issue voor je. Je huis is niet alleen iets van waarde, maar ook je thuis. Misschien moet door de echtscheiding moet 1 van jullie de woning verlaten. Of misschien kiezen jullie er wel voor om beiden jullie woning uit te gaan. In ieder geval moet de waarde van de woning worden verdeeld.
In dit proces zijn wij een onafhankelijk rustpunt en willen samen naar een zo goed mogelijke oplossing om deze vervelende periode te kunnen afsluiten.
In een persoonlijk gesprek inventariseren de wensen van jullie, bespreken met elkaar de mogelijkheden en adviseren je over de reële waarde van de woning.

Je kunt gerust langs komen voor een kop koffie.