Afbeelding

Scheiden: hoe moet het dan met onze woning?

Algemeen

Een echtscheiding roept vele vragen op. Bijvoorbeeld: als jullie gezamenlijk een woning bezitten, wat moet daar dan mee gebeuren? Als je samen met je partner een woning bezit en je gaat scheiden, dan zijn er eigenlijk maar twee opties: óf de een moet de ander uitkopen, óf het huis moet verkocht worden. De eerste optie is meestal voor beide partijen de meest gunstige, al is het alleen maar omdat je de woning niet kwijt wilt. Maar als de één de ander uitkoopt, dan spelen daar tegenovergestelde belangen. Hier kan een makelaar goed van pas komen.

Ten eerste is het natuurlijk de vraag wie van de twee de ander gaat uitkopen. Daarnaast kan er onenigheid zijn over hoeveel de woning waard is. Degene die de ander wil uitkopen, wil dat graag tegen een zo laag mogelijke prijs doen. De ander die weg wil, wil graag een zo hoog mogelijk bedrag hebben. Vanwege deze tegengestelde belangen is het handig om het huis onafhankelijk te laten taxeren. Als geen van beiden de ander wil of kan uitkopen, dan moet het huis verkocht worden.

Prinsenstad Makelaardij staat je graag bij tijdens een scheiding, zowel bij een taxatie als bij verkoop van jullie woning.