Afbeelding

Wie gebruikt er nog een papieren agenda?

Partnerbijdrage

Nog niet eens zo heel lang geleden was het heel gebruikelijk om ergens in oktober of november te gaan omzien naar een agenda voor het nieuwe jaar. Vanaf dan worden er vaak alweer afspraken gemaakt voor het nieuwe jaar en die wil je natuurlijk goed noteren. Toen kwam de agenda op de computer, de smartphone en de tablet. De papieren agenda raakte in onbruik. Op veel kantoren worden agenda’s gedeeld zodat collega’s kunnen zien wanneer ze een overleg kunnen plannen of waar een afwezige collega op dat moment is. Maar dat betekent niet dat de papieren agenda niet meer wordt verkocht, in tegendeel.

Papieren agenda als back-up

Er zijn mensen die het prettig vinden om hun afspraken ook op papier vast te leggen. Als de laptop kuren heeft of als ze hun smartphone eens niet bij zich hebben dan is er altijd nog de papieren agenda. Vooral de oudere generatie vertrouwt daar nog graag op. Waar jongeren het fenomeen nog maar amper kennen nemen zij graag het zekere voor het onzekere en noteren alle belangrijke afspraken in hun agenda zodat ze zeker weten dat ze die niet kunnen vergeten.

De agenda als dagboek

Er zijn veel mensen die een papieren agenda nog altijd in ere houden. Ze vinden het leuk om er jaren later nog weer eens doorheen te kunnen bladeren om te zien hoe hun leven toen was. Afspraken met collega’s en relaties op het werk, maar ook privé afspraken, afspraken voor de kinderen, leuke feestjes of minder prettige gebeurtenissen. Een papieren agenda blijft voor altijd. Dit in tegenstelling tot je agenda op de computer die oude afspraken na verloop van tijd verwijdert. Op je laptop of smartphone kun je niet meer terugzien wanneer je vorig jaar een afspraak had, en dat kan soms belangrijk zijn.

Een papieren agenda laat zien wie je bent

Een ander voordeel van een papieren agenda is dat je er eentje kunt kiezen die bij je past. Het assortiment agenda’s 2024 is nog altijd heel ruim. Misschien kies je voor een zakelijke agenda zonder poespas. Maar je kunt ook gaan voor een agenda die wordt uitgegeven door je favoriete blad, of die is gebaseerd op een thema. Een tuinagenda met tips wanneer je wat moet doen in de tuin om er het hele jaar van te kunnen genieten. Of een agenda met lekkere recepten. Er is volop keuze. In dat soort gevallen is een agenda veel meer dan een boekje waarin je je afspraken bijhoudt.

Online de leukste agenda’s bestellen

Of je nu voor jezelf op zoek bent of een cadeautje wilt kopen voor een familielid, vriend of collega, bij Invulboekjes.nl vind je de leukste agenda’s voor het nieuwe jaar. Door tijdig te bestellen weet je zeker dat je je cadeau op tijd in huis hebt. In deze webshop vind je nog veel meer leuke cadeau ideeën zoals een gezinsplanner. Handig voor gezinnen met kinderen met afspraken bij de sportclub en muziekles die niet vergeten mogen worden en ze zien er ook nog eens leuk en vrolijk uit.