Het pand van De Witte Ezel op de Oude Kerkstraat 11.
Het pand van De Witte Ezel op de Oude Kerkstraat 11.

De Witte Ezel - vintage en kunst in het hartje van Delft

Algemeen

DELFT - In de binnenstad van Delft, aan de voet van de oude kerk, staat een mooi oud pand met een prachtige historische gevel. Voorheen was hier de pottenbakkerij van Ankie Bonet, ‘De Malle Mok’, gevestigd. Sinds kort vind je er de winkel van Roos Hendriks. De nieuwe winkel heeft de naam ‘De Witte Ezel’ gekregen, de naam die het pand zelf al op de gevel droeg en volgens Roos goed past bij hetgeen ze in de winkel verkoopt: vintage en kunst. Van oudsher hebben ezels namelijk goederen vervoerd, en De Witte Ezel zou ook kunnen duiden op een schildersezel.

Op zaterdag 11 november, de elfde van de elfde, op de Oude Kerkstraat nummer 11, heeft een klein besloten openingsfeestje plaatsgevonden. Bij toeval kwamen de aanwezigen tot de ontdekking dat de pottenbakkerij van Ankie 35 jaar eerder ook op de elfde van de elfde is geopend, of is het: ‘Toeval bestaat niet’?

In De Witte Ezel vind je voornamelijk mooie vintage spullen uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Denk hierbij aan vazen, klokken, lampen, salontafels, schalen en nog allerlei andere bijzondere vondsten die door de jaren heen bij elkaar zijn gesprokkeld op brocante marktjes in Zuid-Europa. Naast de vintage waren heeft Roos ook een aantal kunstenaars gevraagd om hun werk bij haar te tonen en te verkopen. Kunstenaars zoals Bijou, die haar foto’s handmatig bewerkt zonder gebruik van computer, en pulkt, krast en schaaft totdat het een heel eigen kunstwerk wordt. Ook vind je er werk van Ruud Hendriks, die oude portretfoto’s uit de 19e eeuw omtovert tot een kleurrijke uitspatting door de passe partout met de hand te illustreren. Verder verkoopt Anneke Strengholt hier haar prachtige keramieke abstracte beelden, waarvan een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel gaat. Daarnaast is er een selectie aan vintage, Indonesische sieraden uit Bali te vinden, van een goede vriend van Roos, en de sieraden van Grace, die haar eigen op zijde handgeknoopte sieraden combineert met prachtige edelstenen.

Met de opening van haar eigen winkeltje vol kleurrijke waren en vondsten, op dit fantastische plekje in het heerlijke Delft, is de droom van Roos uitgekomen. De Witte Ezel is op woensdag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Iedere eerste zaterdag van de maand is de winkel ook van 12.00 uur tot 17.00 uur open.