Tineke Verweij van Seven Days.
Tineke Verweij van Seven Days.

'In hartje Delft valt alles op z'n plek'

vaste rubrieken

Alweer bijna 2 jaar is het inspirerende Seven Days gehuisvest aan de Oude Langendijk in het historische centrum van Delft. Vanaf de opening is de locatiewisseling een schot in de roos gebleken.

De combinatie van de pure collectie meubels, het verfrissende plantenassortiment, de in het oog springende accessoires en de sfeervolle coffee lounge zorgt ervoor dat steeds meer mensen de voormalige bakkerij ontdekken. Tineke Verweij en Rob van den Bulk hebben sterk de indruk dat in hartje Delft nu alles op z'n plek valt.
In het prachtige doorleefde pand spat de energie van de ruwe muren. "Succes is altijd een combinatie van factoren", vertelt Rob van den Bulk. "De laatste paar jaar ontwikkelt zich in Delft echt een positieve vibe. Veel ondernemers begrijpen dat je met samenwerking verder komt in plaats van je uitsluitend op je eigen winkel te richten. Ze zoeken elkaar op. In Hartje Delft zijn bijvoorbeeld de detaillisten van de Oude Langendijk en aangrenzende straten vertegenwoordigd en ook met Blue Sunday straalt de binnenstad een gezamenlijke kracht uit. Daarnaast staan er steeds meer enthousiaste ondernemers op die toffe concepten aandurven en de stad daarmee voor de consument steeds leuker maken", aldus Van den Bulk. "Volgens de berichtgeving trekt ook de huizenmarkt aan en geeft de hedendaagse consument weer makkelijker geld uit", vult Tineke Verweij aan. Deze constateringen zorgen er volgens haar voor dat de consumenten de weg naar Seven Days goed weten te vinden.

Goed gevoel
"We willen de mensen vooral een goed gevoel geven - of beter nog, blij maken", vertelt Verweij. "De klanten van nu willen ruiken, proeven en inspiratie opdoen. In onze overtuiging moet je onderscheidend blijven. Het stukje professionele horeca in de vorm van koffie- , thee- en cacaovariaties met lekkernijen is er om de totaalbeleving compleet te maken."
Daarnaast is er een groene golf van hippe planten in de store die de interieursfeertjes nog sprankelender maken. De presentatie van de kenmerkende Seven Days meubelen blijft vanzelfsprekend nummer één. Industrieel, eigentijds, vintage: kernwoorden die naadloos van toepassing zijn op de gevarieerde collectie van de interieurzaak. "Onze, vooral Nederlandse, fabrikanten werken met onderscheidende stoffen en materialen die in de praktijk voor een win-win situatie moeten zorgen", aldus Verweij. "Zo kunnen we samen met de klant de puntjes op de i bereiken." Zodoende staat een bezoek aan Seven Days garant voor een 'bovenkamer' vol bruisende ideeën.
Seven Days - The Art of Living is te vinden aan de Oude Langendijk 7A in Delft. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en elke eerste zondag van de maand van 13.00 uur tot 17.00 uur. Tel. 015 - 2148164, www.sevendaysstore.nl.