Ronald Kroon gaat de stalling 6 augustus weer bewaken.
Ronald Kroon gaat de stalling 6 augustus weer bewaken.

Ronald Kroon gaat de stalling aan de Oude Langendijk weer bewaken

Algemeen

DELFT – Delftenaar Ronald Kroon kijkt tevreden terug op zijn actie om de – sinds vorige maand onbewaakte - fietsenstalling aan de Oude Langendijk te bewaken.

Vorige week zaterdag ging Kroon hier met hond en bonnenboekje zitten om ieders rijwiel in de gaten te houden. Het voormalig raadslid laat weten dat 286 van de 288 gebruikers die dag blij waren met het toezicht.
Vrijwilligers die hem kunnen en willen helpen, hebben zich echter nog niet gemeld. "Wel is telefonisch contact geweest met de Gemeente Delft en Ipse de Bruggen", laat hij op zijn Facebook-pagina weten. "Ik hoop dat er op korte termijn een oplossing gevonden wordt, zodat ik de kar van het gratis toezicht op fietsen niet alleen hoef te blijven trekken."
Dit weekend doet hij dat nog wel. Zaterdag 6 augustus zal hij de stalling van 10.00 uur tot 17.00 uur weer gaan bewaken.
Onafhankelijk Delft-raadslid Jan Peter de Wit vindt het mooi initiatief, schrijft hij op de website van zijn partij. "Maar een structurele oplossing is beter. En liefst met een toezichthouder die een normaal salaris verdient. Dat is dan weer een langdurig werkloze minder", schrijft hij. Als het aan De Wit ligt, wordt de kosten hiervoor betaalt vanuit het Ondernemersfonds Delft. "Het zijn vooral de ondernemers die baat hebben bij een veilige fietsenstalling aan de Oude Langendijk."
De stalling aan de Oude Langendijk werd tot 1 juli nog bewaakt. Dit kostte de Gemeente Delft 40.000 euro per jaar.